Lagbanner
Dagen efter: Oväntad framgång
Dejan Kulusevski gjorde mål.

Dagen efter: Oväntad framgång

Tottenham hade inte tagit poängen som man hade hoppats på under säsongsinledningen. Men mot Manchester United funkade det mesta och Spurs vann med 3-0 på bortaplan. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham gjorde mål direkt och dominerade matchen mot Manchester United från start. Blev du överraskad?

- Att Tottenham tar tag i bollen är helt i sin ordning. Det överraskande var att det kändes spetsigt. Det var total utklassning, men man kom också fram i lägen. Att Micky van de Ven gör den där tidiga löpningen som ger Spurs den viktiga ledningen hjälper såklart och det går inte att säga hur matchen annars hade utvecklat sig. 

Sedan blir den andra halvleken ganska behaglig efter det röda kortet och målet av Dejan Kulusevski. En annan gång hade det kanske inte gått så lätt. Vi har sett Spurs tappa spelet förr... Men känslan den här gången var att Spurs faktiskt hade bättre koll än gångerna man tappat i den andra halvleken.

2. Ange Postecoglou valde att satsa på Timo Werner till vänster. Hur såg han ut?

- Det uppenbara svaret är väl "som vanligt", men det vore inte ett korrekt konstaterande. Werner såg ut som han gjorde förra säsongen. Det har gått tyngre under denna höst. Nu erbjöd han ett alternativ till vänster och han kom fram i fina lägen. Så har det inte sett ut under hösten. Att han sedan missade allt, ja det är sån han är. Men igår skadade han inte laget, utan han kom in och var helt godkänd. Det är ett stort steg i rätt riktning.

3. Nu väntar en match i Europa innan nästa helgs möte med Brighton. Hur är känslan inför denna sista vecka innan det blir uppehåll för landslagsspel?

- Gårdagens match var precis vad jag behövde. Hösten har inte varit kul, och Spurs skenbara spelövertag har nästan provocerat. Men igår var det på riktigt. Jag har inte börjat tänka på kommande matcher ännu, men om jag nu ska det så känns det väl helt okej.

Ett bortamöte i Europa League är vad det är, och jag vet inte riktigt vad som väntar när Spurs nu ska spela i Ungern mot Ferencvaros. Sen har vi alltså Brighton borta... Det är en svår uppgift men det ska bli intressant att se hur spelet blir.
 

Spursredaktionen2024-09-30 09:00:00

Fler artiklar om Tottenham