Lagbanner
2022-10-04 21:00

Frankfurt - Tottenham
0 - 0

Jämn tabell efter kryss för Spurs
Heung-min Son hade det svårt.

Jämn tabell efter kryss för Spurs

Tottenham spelade på tisdagen 0-0 borta i Champions League mot Eintracht Frankfurt. Spurs hade mycket boll, men man testade egentligen aldrig motståndarmålvakten. Efter halva gruppspelet har vi en jämn tabell, vilket betyder att slumpen kan ställa till det om Spurs inte tar tag i det här snart.

Champions League ska vara en fest. Men det är något som inte riktigt fungerar. Visst, Tottenham var det bättre laget borta mot Eintracht Frankfurt, men det saknades skärpa. En poäng är dock ett helt okej resultat, även om marginalen blir mindre för varje omgång som spelas.


Spurs förde spelet
När det inte fungerar gäller det att välja väg. Köra på eller ändra om. Antonio Conte valde att köra på. Samma lag som förlorade mot Arsenal fick chansen igen. Spurs inledde helt okej, ibland lite tempofattigt och ofta utan skärpa i den sista passningen, men Spurs ägde den första halvleken som ändå slutade 0-0.

Den andra halvleken inleddes ungefär på samma sätt som den första halvleken sett ut. Spurs förde spelet, man skapade några lägen som kunde ha blivit något, men skärpan saknades framför målet. Mot slutet klev Eintracht Frankfurt upp högre, men utan att skapa något.


Varför händer inte mer?
Tottenham hade en hel del boll, men man testade egentligen aldrig motståndarmålvakten. Nu blev det 0-0, vilket gör att Spurs behöver vinna hemmamatchen i nästa omgång då lagen möts igen. Tabellen är så jämn att vilket lag som helst kan toppa den efter nästa omgång, så marginalerna är små och misstag kan kosta väldigt mycket. Att Spurs inte skapar mer i en match som denna är ett problem, och det är märkligt hur så många bra anfallare kan kännas så långt ifrån att kunna hota när Spurs för matchen.

Mål: 0-0

Bäst i Spurs: 
+++ Højbjerg
++ Dier
+ Romero

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Lenglet (Davies 79)
Royal Højbjerg Bentancur Perišic (Sessegnon 72)
Richarlison (Gil 79) Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-10-04 23:03:00
Author

Fler artiklar om Tottenham