Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-10-23 21:00

Tottenham - Fulham
2 - 0

Spurs behåller serieledningen
Tottenham leder ligan, två poäng före Manchester City och Arsenal

Spurs behåller serieledningen

Tottenham leder tabellen efter en vinst med 2-0 hemma mot Fulham. Spurs ledde ligan även inför den här omgången, och efter mål av Heung-min Son och James Maddison behåller man tätpositionen. Känslan runt Tottenham är på topp och både supportrar och spelare ser ut att njuta av hur det ser ut.

Det är verkligen ett annat Tottenham jämfört med hur det har sett ut under många år. Pierre Emile Højbjerg kom in från start istället för Yves Bissouma, men i ett fungerande lag är det lättare att ersätta en central nyckelspelare. Tottenham skaffade sig en tvåmålsledning, och Fulham fick sedan äga mer boll, men det är svårt att klaga efter en stabil hemmainsats.


Sons fina avslut gav 1-0
Spurs dominerade totalt från start, även om det inte skapades särskilt många heta chanser under matchinledningen. Faktum är att Fulham hade väl så många farliga lägen, och Guglielmo Vicario tvingades till någon riktigt vass räddning. Men Spurs övertag i spelet och ständiga återvinnande av boll högt upp i planen gjorde att ett hemmamål ändå hängde i luften, och tillslut var det Heung-min Son som gav Spurs ledningen. Spurs vann boll högt, Son gjorde sig fri med bollen, och hans avslut är av högsta klass.

Ledning i halvtid, men när det bara står 1-0 är det långt ifrån avgjort. Fulham började dessutom ganska bra i den andra halvleken, men när Spurs ännu en gång vann bollen högt kom 2-0 efter att Son spelat fram James Maddison. Att det blev som allra farligast för Spurs när Fulham försökte bygga spelet bakifrån visade sig gång på gång. I en tvåmålsledning anföll Spurs inte lika mycket, men eftersom Fulham inte tog dom chanser som gavs blev det en lugn avslutning.


Spurs starkast av alla
Säsongen är lång och många lag går starkt. Tottenham går starkast av alla. Det ger en serieledning, även om Richarlison och Dejan Kulusevski missade en hel del fina lägen i den här matchen. Men med Son och Maddison finns det spelare som gör skillnad, och längst bak står Cristian Romero och tar ansvar i varje moment, vilket precis som så ofta fick honom att avsluta matchen med kaptensbindeln runt armen.

Mål: 1-0 Son (36), 2-0 Maddison (54)

Bäst i Spurs:
+++ Son
++ Maddison
+ Romero

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie (Emerson 56)
Højbjerg Sarr (Skipp 62)
Kulusevski Maddison (Lo Celso 82) Richarlison (Johnson 81)
Son (Veliz 82)

TV: Maddison gör sitt första mål på Tottenham Stadium
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-10-23 23:02:00
Author

Fler artiklar om Tottenham