Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2024-05-14 21:00

Tottenham - Manchester C

Kommer Spurs hjälpa Arsenal?
Manchester City behöver vinna för att inte Arsenal ska kliva fram som stora favoriter att vinna ligan.

Kommer Spurs hjälpa Arsenal?

Tottenham spelar på tisdagskvällen hemma mot Manchester City. Arsenal leder ligan och Manchester City måste vinna denna match. Vad som gäller för Spurs vet vi först efter Aston Villas möte med Liverpool.

Förutsättningarna är inte klara på måndagseftermiddagen. På måndagskvällen spelar Aston Villa nämligen hemma mot Liverpool. Om Aston Villa förlorar den matchen har dom en bortamatch mot formstarka Crystal Palace kvar och Spurs är fyra poäng efter. Spurs kan alltså nå Champions League som läget i skrivande stund ser ut. Efter Aston Villas match är det tydligare vad som gäller, då kan drömmen om Champions League vara över.


Manchester City behöver vinna
Den här matchen kommer högst troligt avgöra guldstriden. Arsenal spelar i den sista omgången hemma mot Everton medan Manchester City spelar hemma mot West Ham. Arsenal har en något bättre målskillnad. Manchester slåss verkligen om guldet i denna match, och man kommer in med en väldigt fin form.

Om Spurs bara ska bry sig om guldstriden ska man förlora denna match eftersom Spurs inte vill se Arsenal vinna ligan. Men finns Champions League inom räckhåll kan nog många tycka att det är lite svårare. Det alla måste komma ihåg är att en supporter inte avgör någon match, bara för att en supporter vill något kommer det inte automatiskt ske. Det går alltså att tänka bort konsekvenser och bara följa matchen. Att Spurs i detta skede av säsongen plötsligt ska besegra ett formtoppat Manchester City är oavsett vilket inte särskilt troligt.


Bissouma borta
Yves Bissouma missar resten av säsongen och Richarlison är fortsatt borta. Micky van de Ven fick kliva ut som vänsterback senast och kan kanske starta där denna gång. Det råder en del osäkerhet kring hur Ange Postecoglou tänker på flera offensiva platser, så det ska bli en spännande laguttagning att ta del av. 

Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero Dragusin van de Ven
Højbjerg Sarr
Kulusevski Maddison Johnson
Son
 

 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-13 17:30:00
Author

Fler artiklar om Tottenham