Lagbanner
Old Trafford, 2024-09-29 17:30

Manchester U - Tottenham
0 - 3

Manchester United hade ingen chans
Spurs utklassade Manchester United. På bortaplan.

Manchester United hade ingen chans

Tottenham hade inga problem borta mot Manchester United. Man tog ledningen och Manchester United drog på sig en utvisning. Spurs vann med 3-0 men det kunde ha varit mycket större siffror.

Det är lätt att säga att man ska gå ut och utklassa Manchester United på bortaplan. Det är en annan sak att göra det. Spurs lekte fotboll mot Manchester United. 3-0 var i underkant. Det här var total utklassning.


Spurs är på gång
Ange Postecoglou har sitt sätt. När Heung-min Son inte kan spela får Timo Werner chansen. Hellre det än att ändra på många positioner. Sedan är det så klart lättare när Micky van de Ven tar en rejäl löpning med boll som förvandlar ett motståndaranfall till öppet mål för Brennan Johnson och ledning med 1-0. Spurs hade total kontroll under den första halvleken. Bruno Fernandes bestämde sig sedan för att sparka till efter att han tappat fotfästet, och James Maddison föll till marken, sedan plockade domaren fram det röda som kanske var lite hårt men ändå omöjligt för VAR att korrigera. Spurs ledde med 1-0, men Johnson hade utöver detta ett stolpskott och Werner missade ett rent friläge.

Tottenham kom ut till den andra halvleken med ledning och med en man mer. Johnson hittade sedan Dejan Kulusevski i inledningen av den andra halvleken, och Kulusevski improviserade bra från nära håll. Det gav 2-0 till Spurs och allt såg finfint ut. Manchester United lyfte sedan upp, och en reducering hade gett nerv. Men Spurs hittade en väg ut. Lucas Bergvall tog som vanligt hand om den fasta situationen sedan han hade hoppat in, och en skarv senare av Pape Matar Sarr så gjorde Dominic Solanke 3-0. Allt gick rätt för Spurs.


Viktigt för tabellen
Tottenham har inte gjort en bättre match på ett år. Att leka bort Manchester United på det här sättet är något som faktiskt känns extra skönt. Nånstans konkurrerar Spurs och Manchester United om ungefär samma placeringar. På förhand var läget lika, mem nu har Spurs gjort ett ryck i tabellen. Det här var ingen match. Varken mot elva spelare eller mot tio.

Mål: 0-1 Johnson (3), 0-2 Kulusevski (47), 0-3 Solanke (77)

Bäst i Spurs: 
+++ Maddison
++ Johnson
+ van de Ven

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven (Dragusin 81) Udogie (Spence 46)
Bentancur
Kulusevski Maddison (Sarr 77)
Johnson (Moore 76) Solanke Werner (Bergvall 77)
 


 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-29 19:30:00
Author

Fler artiklar om Tottenham