Lagbanner
2023-01-28 19:00

Preston - Tottenham
0 - 3

Har Son vaknat?
Heung-min Son avgjorde detta möte.

Har Son vaknat?

Tottenham är vidare i FA-cupen. Preston borta var antagligen svårare än vad det lät. Men Spurs vann med 3-0.

Tottenham har inget på gång. Men en match i FA-cupen är en chans att ta sig vidare, och vill det sig riktigt väl finns där en chans att vinna något. Heung-min Son har inte haft många rätt den här ssongen, men i detta möte gjorde han skillnaden. Sen fick ett nyförvärv hoppa in och göra mål i debuten.


Många ändringar
Antonio Conte vill vinna. Det är alltid givet, men han kostade ändå på sig att byta ut stora delar av laget. Spurs är inte alltid lika intresserade av att vinna matcher. I den första halvleken mot Preston såg det ut som man kunde förvänta sig. En välvillig tolkning är att Spurs satsade på att nöta ner motståndet.

I den andra halvleken gjorde Son skillnaden. Han satte 1-0 på egen briljans, och han gjorde även matchens andra mål på egen hand. Det fanns gott om spelare som inte gjorde skillnad, men denna kväll var Son en sån spelare som Spurs verkligen behöver. Sen fick Arnaut Danjuma hoppa in och göra mål, framspelad av Dejan Kulusevski.


FA-cupen lever
Det här var inte särskilt underhållande. Nånstans behövdes inte underhållningen. Spurs spelade borta, man vann, och det borde kanske räcka. Jaja, den här matchen är inget som nån kommer att minnas. Men kanske, kanske, kan det gå vägen den här säsongen.

Mål: 0-1 Son (50), 0-2 Son (69), 0-3 Danjuma (87)

Bäst i Spurs: 
+++ Son
++ Sanchez
+ Doherty

Spurs lag:
Forster
Tanganga Sanchez Lenglet
Doherty (Royal 71) Bissouma Bentancur (Skipp 77) Sessegnon (Danjuma 71)
Kulusevski Son (Gil 85) Perišic

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-01-28 21:05:00
Author

Fler artiklar om Tottenham