Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2024-09-26 21:35

Tottenham - Qarabag
3 - 0

Spurs vann när Bergvall offrades
Lucas Bergvall byttes ut efter den tidiga utvisningen på Radu Dragusin.

Spurs vann när Bergvall offrades

Tottenham spelade med en man mindre i 80 minuter. Lucas Bergvall offrades efter en tidig utvisning, och Spurs gjorde sedan tre mål med en man mindre. Europa League är igång, och Spurs har tagit tre poäng.

Ange Postecoglou är tränaren som beordrar laget att fortsätta anfalla trots en man mindre. Ja, med två man mindre om så skulle vara fallet. Även om en hel del har gått emot under denna taktik så är det svårt att ändå inte gilla det. Mot Qarabag så betydde en utvisning slutet för en svensk junior. Men Spurs fortsatte anfalla. Med en man mindre gjorde man tre mål och tog tre klara poäng, och det är ändå imponerande.


Bergvall offrades
För inte så länge sedan skulle det anses som otänkbart att Lucas Bergvall skulle ta plats i startelvan när Spurs nu inleder Europa-spelet, men nu har han fått chansen till speltid i alla matcher utom en den här säsongen. När Radu Dragusin klumpigt tappade kontrollen i den åttonde minuten så åkte han på ett rött kort, och Bergvall var direkt framme och tröstade Dragusin likt en kapten. Men Bergvall är inte kapten, han är junioren som blir utbytt när en medspelare drar på sig ett tidigt rött kort, och nånstans säger det mycket om mycket. En väldigt besviken Bergvall kommer att få fler chanser, och Spurs gjorde sedan 1-0 omedelbart efter att Bergvall lämnat planen, så även om det fanns alternativa justeringar går det inte att säga att Postecoglou gjorde fel. Brennan Johnson har lyckats med mycket den senaste tiden, och nu öppnade han målskyttet.

I den andra halvleken kunde Spurs utöka ledningen efter hörna då Pape Matar Sarr höll sig framme. Sedan fick Qarabag chansen från straffpunkten efter att domaren försökt skapa liv i matchen, men straffen var svag och Guglielmo Vicario behövde inte ens rädda. Det var en underlig match, det gick lite för lätt för Spurs samtidigt som gästerna missade allt som uppstod, och halvvägs in i halvleken gjorde Dominic Solanke 3-0.


Vem vet vad som gäller i Europa League?
Tottenham lyckades vinna denna första match i ett väldigt märkligt gruppspel. Det är svårt att avgöra hur viktig vinsten var, för med en tabell med väldigt många lag och möten med vissa hemma och andra borta så måste man tänka på ett nytt sätt, det är inte längre fotboll som den brukade vara. Men det kan väl ändå inte skada att vinna denna match?

Mål: 1-0 Johnson (12), 2-0 Sarr (52), 3-0 Solanke (68)

Bäst i Spurs:
+++ Vicario
++ van de Ven
+ Gray

Spurs lag:
Vicario
Gray Dragusin Van de Ven Davies
Bissouma (Bentancur 71) Sarr
Johnson (Kulusevski 46) Bergvall (Udogie 12) Son (Werner 71)
Solanke (Moore 85)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-26 23:30:00
Author

Fler artiklar om Tottenham