Lagbanner
Anfield, 2024-05-05 17:30

Liverpool - Tottenham

Två lag som tappat det
Spurs spelare ser ofta mentalt veka ut i sitt sätt att hantera press och viktiga matcher. Det saknas ledarskap på planen.

Två lag som tappat det

Tottenham spelar på söndagen borta mot Liverpool. Båda lagen har spelat bort sig själva från det man ville nå. Det återstår att se vilket lag som är bäst på att spela med känslan att säsongen helst skulle vara över.

Det har gått några dagar sedan mötet med Chelsea. Allt känns fortfarande väldigt dåligt. Ange Postecoglou uttalar sig dessutom på ett nytt sätt. Det känns inte alls harmoniskt i Spurs. Ett bortamöte med Liverpool känns inte riktigt som rätt medicin för att ge lugn åt säsongsavslutningen.


Besvikelse i Liverpool 
När Jürgen Klopp berättade att han skulle sluta till sommaren kändes det givet att Liverpool skulle få med sig lite extra på vägen fram till ligatiteln. Men nu är det Manchester City och Arsenal som slåss om att stå där som mästare. Liverpool har inget att spela för mer än att avsluta snyggt.

Spurs hade en fin möjlighet att nå fjärdeplatsen. Men man har helt tappat det mot slutet. Egentligen började problemen tidigt. Det är lätt att peka på hemmamötet med Chelsea där allt gick fel. Sedan dess har man gått vilse, och kanske har Postecoglou agerat lite för desperat i jakten på kortsiktiga framgångar. När saker inte har funkat har han nämligen bytt ut grunden för ett lags stabilitet från den ena matchen till den andra. Sedan när det inte har funkat har han bytt tillbaka igen. Bara för att sedan göra samma förändring igen och igen. Så bygger man inte ett lag. Så raserar man ett lag.


Postecoglou måste bygga ett lag
Det är lätt att gå vilse som tränare. Men när Yves Bissouma inte verkar bry sig så är det inte så konstigt att han plockas bort. När Pape Matar Sarr bryr sig lite för mycket men mest ser ut som en spelare från Championship är det inte konstigt att han får flytta på sig. När Pierre Emile Højbjerg förväntas vara på planen för att göra skillnad istället för att förstöra för motståndarnas chanser blir det uppenbart att det saknas en del talang. Sen har nåt även skurit sig med Rodrigo Bentancur. Exakt vad är svårt att avgöra, men nåt har gjort att han inte alls ses som en ordinarie spelare längre. Postecoglou har ändrat när det inte funkat. Problemet är bara att det inte funkar att ändra efter varje match. Postecoglou måste bygga ett lag genom att få spelare att spela som han vill, inte genom att byta bort alla som inte gör det. Sen kan vi alla förstå att han vill ha nya spelare till sommaren. Men nu är nu, och det finns en säsong att avsluta.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario Romero van de Ven Emerson
Bentancur Højbjerg
Johnson Maddison Son
Richarlison

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-04 13:31:00
Author

Fler artiklar om Tottenham