Träningsmatch: Millwall – Charlton 2-2

The Addicks går mot säsongens sista försäsongsmatch – men den första på The Valley – mot Aberdeen. Likväl spelades det en tidigare i veckan mot lokalrivalen Millwall på The Den som också ska avhandlas lite kort.

Ett ordentligt test väntade när Charlton åter gjorde en relativt kort resa inom Londons stadsgränser. Ett stabilt Championshiplag i Millwall öppnade upp sin arena för match och deras tränare Gary Rowett kommenterade innan avspark att han förväntade sig en träningsmatch som skulle vara mycket lik en Championshipmatch – och fel skulle han inte ha.

Dean Holden slängde ut en startelva, formerad 3-5-2, innehållande Harry Isted i mål och en trebackslinje med Terell Thomas, Lucas Ness och Deji Elerewe. Nathan Asiimwe och Corey Blackett-Taylor tog hand om varsin flank som wingbacks och fick George Dobson, Scott Fraser och Karoy Anderson på mittfältet innanför sig. På topp inledde Alfie May tillsammans med Charlie Kirk.

Innan matchens start lades rådande rivalitet åt sidan för en vördnadsfull stund där Holden och kapten Dobson placerade blommor framför Millwalls läktare och publik för att hedra och hylla deras nyligen bortgångne ägare John Berylson, som tragiskt omkom i olycka veckor tidigare.

Sedan var matchen igång, och det var bara att njuta av ett frejdigt Charlton som stod för en mycket bra halvlek mot ett beprövat motstånd. Vi skulle få uppleva två Charltonmål innan halvtimmen var spelad. Vid 0-1 (6), redan i den sjätte minuten, tog sig Blackett-Taylor an sin ytterback på vänsterkanten och vek inåt och utåt, för att sedan chippa in ett inlägg mot målområdet. Tog sats mot bollen gjorde en påfyllande och ivrig ungdom i Karoy Anderson, som med fart och kraft nickade in ledningsmålet från nära håll. Vilken försäsong han gör va, Karoy!

Charlton fortsatte spela med energi och lyckades med mycket bra i offensiven, där det anfölls med variation. 0-2 (25) var ett mål som är enkelt att tycka om från början till slut. Terell Thomas svepte iväg en krossboll från vänstermittbacksposition till höger wingerback och Asiimwe. Denna ungdom bromsade sedan spelet och lämnade över till Fraser som tog fart från mittfältet. Utanför straffområdet väggspelade han med May, och i nästa skede lade han upp för en enkel passning till Kirk som fick öppet mål.

I den andra halvleken började bytena löpa av varandra. Zach Mitchell (45), Panutche Camará (62), Tyreece Campbell (62), Conor McGrandles (73), Jack Payne (73), Daniel Kanu (85) och Mandela Egbo (85) kom in i tur och ordning. Till en början skulle inte Charlton göra någon dålig halvlek här heller, utan faktiskt stå upp bra i åtminstone 25 minuter till. Men allt medan bytena störde matchrytmen något och laget gick över till en 4-3-3 formation, så fick Millwall större möjligheter till anfall och då straffade man också Charlton.

Det blev mer kännbart med bolltapp på offensiv planhalva och Charlton fick arbeta hårt i defensiven när det snabbt ställdes om mot eget mål. Två gånger var det omställningar som betydde mål för hemmalagets del. Det första i 69:e minuten och sedan var det kvitterat i den 83:e.

Tråkigt att tappa 0-2 till 2-2, men insatsen var överlag en positiv sådan och där fanns mycket att ta med sig framöver. Det ska inte dras för stora växlar av en match i sig, men kan Charlton upprätthålla den första halvleken så kommer det räcka långt mot många lag i League One.