Uppgifter: Virgil van Dijk erbjuds monsterkontrakt

Uppgifter: Virgil van Dijk erbjuds monsterkontrakt

Liverpool ska vara redo att öppna plånboken och inleda kontraktsförhandlingarna med van Dijk efter säsongen. Det nya kontraktet skulle innebära att holländaren blir världens bäst betalda försvarsspelare.

Liverpools försvarsbjässe Virgil van Dijk ser ut att stanna på Anfield i flera år framöver. Holländaren, som blev framröstad till världens bästa spelare av UEFA, har i nuläget ett kontrakt med klubben som sträcker sig till år 2024. Trots detta ska Liverpool vara benägna att inleda nya kontraktsförhandlingar med mittbacken efter säsongsavslutningen.

Enligt uppgifter från brittiska the Mirror skulle det nya kontraktet innebära en rejäl löneökning för van Dijk. I nuläget tjänar mittbacken ca 125 000 pund i veckan, men det nya kontraktet skulle innebära en ökning till ca 200 000 pund i veckan. Det innebär att van Dijk går om både Sadio Mané och Bobby Firmino i lönelistan och blir tillsammans med Mohamed Salah den bäst betalda spelaren i klubben. Det nya kontraktet skulle även innebära Virgil van Dijk blir världens bäst betalda försvarsspelare.

Trots den höga lönesumman anser många att van Dijk är värd en rejäl löneökning. Holländaren, som bär kaptensbindeln i Jordan Henderson och James Milners frånvaro, har sedan han värvades från  Southampton varit en enorm faktor bakom Liverpools framgångar.

Uppgifterna om det nya kontraktserbjudandet går också hand i hand med Liverpools senaste ekonomiska framgångar. Klubbens ekonomi är välmående och således kan mer pengar investeras på värvningar och spelarkontrakt.

Källa: thisisanfield.com

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-02-28 11:41:41
Author

Fler artiklar om Liverpool