Veckans Liverpool: Brödrakamp, toppjakt och firande

Veckans Liverpool: Brödrakamp, toppjakt och firande

Det har återigen varit en späckad Liverpoolvecka. Herrarna tog emot belgare och måsar medan damerna besegrade Aston Villa, dessutom firar vi en kär årsdag. Redaktionen ger er veckans…

… Brödrakamp
Sedan lottningen till Europa League har gruppspelets höjdpunkt varit den kommande brödrakampen mellan Alexis och brorsan i Union Saint-Gilloise, Kevin. Vi möttes av fina bilder på bröderna och pappan inför matchen men väl under blev det inte så mycket kamp, åtminstone inte de mellan. Kevin slet väl för sitt Union medan Alexis betraktade från sidan. När Alexis sedan kom in i den andra halvleken hoppades vi på några dueller, men de uteblev. Liverpool gjorde jobbet och vann med 2–0 men jag skulle ändå vilja lämna en liten passus för returmötet. Den lilla klacken av belgare gjorde ett imponerande jobb i England och det lär inte bli mindre högljutt i Belgien den 14 december, men förhoppningsvis är vi redan gruppsegrare då.

… Bortamatch
I ligan begav vi oss till sydkusten för att möta tuffa Brighton. Det var två lag som ville ha revansch från förra ligaomgången och det blev en match med många ansikten som vanligt när Liverpool spelar i år. Brighton dominerade inledningsvis, sedan tog Liverpool över innan Brighton kom tillbaka och slutligen fastställde ett någorlunda rättvist kryss. En seger innan landslagsuppehållet hade varit fint i en ytterst jämn toppstrid, men jakten är fortfarande där.

… Toppjakt
På tal om toppjakt så har vårt damlag inlett säsongen strålande. Laget besegrade topptippade Arsenal i premiären och följde upp det med en imponerande seger mot Aston Villa, mer om den matchen senare. Sex poäng på två matcher är det bara två lag som åstadkommit, Liverpool och Leicester. I helgen väntar Everton på Anfield och det ska bli spännande att se om inledningen givit staden ett svung i rätt riktning när det kommer till damfotbollen och vi kan få se en fotbollfest när damerna ska färga staden röd. Det ska bli spännande och följa om vårt damlag kan etablera sig till ett topplag detta år.

... Jubileum
Under söndagen firade Jürgen Klopp åtta år tillsammans med Liverpool. Ett jubileum som inte många tränare lyckas med i den moderna fotbollen. Det har varit uppgång, nedgång och framgång med Klopp, men framför allt har han tagit Liverpool till att bli ett av världens bästa lag. Ligatitel, cuptitlar och Europatitlar finns att minnas tillbaka på, men förhoppningsvis ska vi inte bara behöva minnas tillbaka utan även kunnaa blicka framåt. Efter ett tufft fjolår är känslan att vi börjar hitta tillbaka till toppskicket och med en jämn toppstrid gäller det att ta vara på varje match, för då vet man aldrig hur långt det kan räcka. Länge leve Jürgen Norbert Klopp!

TV: Liverpools blixtvänder – Salah tvåmålsskytt på sex minuter

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-10-09 12:33:00
Author

Fler artiklar om Liverpool