Veckans Liverpool: Gerrard tillbaka i rött och damerna närmar sig avancemang

Veckans Liverpool: Gerrard tillbaka i rött och damerna närmar sig avancemang

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans bild

Är givetvis den på Steven Gerrard i Liverpooltröjan. LFC-legendaren deltog i veteranmatchen mellan Liverpool Legends och Barca Legends och gjorde mål på straff. Ett mål som dock inte räckte till seger - de gamla Barcaspelarna vann med 2-1 - men det var sekundärt. Bara kul att få se honom och alla andra gamla lirare tillbaka i rött.  

…veckans överkörning

Alisson Becker vaktade kassen från start och Fabinho hoppade in när Brasilien sprang över Chile i sydamerikanska VM-kvalet och vann med hela 4-0. Tre poäng som innebar säkrad gruppseger i kvalet. 

Brassarna har redan säkrat platsen i Qatar men Luis Díaz Colombia kämpar fortfarande om avancemanget. Liverpoolspelaren gjorde ett mål i 3-0-vinsten mot nästjumbon Bolivia vilket innebär att drömmen om VM lever ända in i sista omgången. I skrivande stund har man en pinne upp till Peru på playoff-platsen så man måste alltså vinna sista matchen mot Venezuela samtidigt som Peru tappar poäng i deras sista match mot Paraguay. 

…veckans hälsning 

Neco Williams spelade 90 minuter för sitt Wales i playoff-semin mot Österrike. Gareth Bale löste segern åt walesarna med sina två mål och efter matchen skickade Williams en fin hälsning till sin nyss bortgångna mormor. 

…veckans blytunga seger

Liverpools damlag är på god väg tillbaka in i finrummet. Detta efter söndagens 3-0-viktoria borta mot Durham, nu behövs bara en ynka poäng mot Bristol City för att säkra avancemanget till WSL - Women’s Super League. 

Damerna har tagit fem ligatitlar men har inte spelat i högstaligan sedan säsongen 2019-20. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-03-27 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool