Veckans Liverpool: Julbrev, julklappar och straffräddningar

Veckans Liverpool: Julbrev, julklappar och straffräddningar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans corona 

Det blev som känt ingen annandagsfotboll för Liverpools del. Detta på grund av coronafall i Leeds United. Liverpools första uppskjutna match den här säsongen och känslan är ju tyvärr att det inte är den sista. 

…veckans julbrev

Stod Jürgen Klopp för. Speciellt delen om Rhys Williams och Nat Phillips värmde lite extra. Finns att läsa på hemsidan

– Det finns ett foto som fastnat i minnet från den sista matchen för säsongen. Det togs efter matchen och vi hade 10 000 supportrar tillbaka på Anfield. Det är på Nat Phillips och Rhys Williams när de applåderar fansen på The Kop, båda med blåmärken och sår i ansiktet. 

– För mig fångade den bilden vad de uppnådde under våren. Vi visade en riktig Liverpool-anda och jag skulle inte kunna vara stoltare.

…veckans julklapp

Fick Kostas Tsimikas. Greken fick nämligen ett ordlexikon i scouse - Learn yerself scouse. Välbehövligt om han ska förstå Trent Alexander-Arnold och Curtis Jones ordentligt på planen. 

…veckans clutch #1

Takumi Minamino har inte fått många spelminuter. Men när han väl får dem så levererar han. Japanen fixade 3-3 på stopptid mot Leicester och tog matchen till straffar. 

…veckans clutch #2

Caoimhin Kelleher vaktade stolparna mot Leicester i cupen och gjorde som han brukar göra - rädda viktiga straffar och vinna matchen åt Liverpool. 



 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-12-26 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool