Lagbanner
London Stadium, 2022-02-19 13:30

West Ham - Newcastle
1 - 1

1-1 mot Newcastle efter ännu en blek insats
Burn tacklade Bowen fult efter avblåsning

1-1 mot Newcastle efter ännu en blek insats

Det blev delad poäng på London Stadium och vår svaga form håller i sig, en vinst på de fem senaste ligamatcherna räcker helt enkelt inte om vi ska blanda oss i kampen om topp-4.

West Ham kom till start utan Coufal som inte ens fanns med på bänken, kanske är han skadad och i så fall kanske en del av förklaringen till hans dåliga spel på slutet. In kom Fredericks och det var inte rätt beslut då denne gjorde en mycket svag insats och byttes ut redan i paus. 

Vad Newcastle beträffar så kom de till spel utan Trippier, Saint-Maximin och Wilson, tre av deras viktigaste spelare varav jag genast kände att vi kunde kräva en vinst, så blev det inte.

Matchen som sådan var tämligen intetsägande, det var temposvagt och chansfattigt åt båda håll. West Ham lät Newcastle hålla i bollen under stora delar av matchen. 

Bowen sprang sig igenom efter 21 minuters spel, men bollen träffade ribban och matchens första mål fick vänta tio minuter till då Dawson nickade in en frispark från Cresswell. En enorm styrka att vi är så starka på fasta och det målet borde lagt grunden till tre poäng.

Istället blev det precis som mot Leicester att vi gav bort ett kvitteringsmål precis före halvtidsvilan. Den här gången var det den annars så stabile Rice som inte fick undan bollen efter ett inlägg, men det var framförallt Fredericks som blev överspelad och som gav inläggsläget. Mycket onödigt att släppa in ett mål så enkelt i det läget!

Andra halvlek gick i stort sett obemärkt förbi. Jag kan inte minnas en målchans åt något håll, Dawson hade ett avslut som täcktes efter att Soucek nickat fram den, men det räknas knappast som en riktig målchans. 

Vlasic byttes in, men kom ingenstans den här matchen heller. Jag har absolut inte gett upp om Vlasic, jag tror att han kan bli en viktig spelare för oss med tiden, men han är inte där än. Det ska också sägas att hela laget var blekt, försvarsmässigt är det mestadels stabilt, det var bara Fredericks som var svajig. Men anfallsspelet klickar inte. Det går för långsamt och vi är för begränsade i hur vi skapar chanser; nästan allt handlar om fasta situationer och att Bowen/Antonio kan komma loss rättvända och antingen gå på avslut eller skapa chanser åt medspelare. Soucek är fortfarande inte där han behöver vara för att lyfta laget, Benrahma och Fornals har ofta svårt att komma till lägen. 

Det finns en del att jobba på och personligen tror jag att Europa League och FA-cupen är våra bästa chanser att dels spela i Europa även nästa år men framförallt till att vinna en titel.

Härnäst väntar en ny hemmamatch nästa söndag då Wolves kommer på besök, då är det dags att vinna igen!

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2022-02-20 09:12:48
Author

Fler artiklar om West Ham