2 - 2

2-2 borta mot Genk

På torsdagkväll var det till slut dags för West Ham att tappa poäng i årets upplaga av Europa League. Detta efter en sömnig start och en olycklig avslutning.

West Ham ställde upp med en stark startelva som signalerade att Moyes ville ta tre poäng och mer eller mindre säkra gruppsegern så blev det dock inte.

Det var hemmalaget som startade klart bäst och matchen var bara några minuter gammal när Diop blev ifrånsprungen och Joseph Paintsil kunde göra 1-0. Areola var på bollen, men den gick in via stolpen.

West Ham kom in i matchen allteftersom halvleken fortled och båda lagen hade bud på mer. Bland annat rensade Genk en boll på mållinjen och Benrahma hade en chans från nära håll, han skulle dock få sin revansch i andra.

West Ham var med från början i andra halvleken och efter en kvart kom kvitteringen från Benrahma. Detta efter att Lanzini lagt ut bollen på Coufal som spelade in den till Benrahma som satte bollen i nät.
Målet kom direkt efter att Moyes gjort ett trippelbyte och det märktes att laget fått ny energi (även om det ska tilläggas att de tre som var inblandade i målet redan var på planen).

Det dröjde tills det var knappt tio minuter kvar innan Benrahma var i farten igen. Den här gången gjorde han en soloprestation som gav honom yta och vår tekniske alger kunde mycket snyggt sätta bollen i nät.

Där borde matchen varit vunnen, vi hade vänt underläge och var det bättre laget. Men i 87:e minuten kom ett inlägg som Soucek på ett märkligt sätt nickade in bollen i eget mål, vi har ju väntat på att hans målskytte ska lossna; tänk att vi fick som vi ville, men inte riktigt som vi tänkt. Jag kan dock inte låta bli att mest småskratta åt dråpligheten.

Vi försökte forcera in ett avgörande på tilläggstid, men poängen blev delad. Det kändes faktiskt som att vi var ofokuserade under matchen. Första kvarten såg det ut som att vi satt kvar på planet och Genks ledning kunde varit större. När spelet lossnade och chanserna kom tenderade vi att överarbeta situationerna, omständigt slå en passning för mycket och dutta för mycket i avsluten. Souceks självmål var bara signifikativt för matchen.

Nu tror inte jag att det här gör så mycket. Dinamo Zagreb besegrade Wien senare på kvällen, vilket innebär att vi leder gruppen med fyra poäng före Zagreb och är klara för att sämst bli tvåa. Vinner vi nästa match borta mot Wien är vi även klara gruppetta, vi behöver inte ens det ifall Genk skulle vinna mot Zagreb. Det vore bra att vinna gruppen, annars blir det en form av playoff mot en grupptrea från Champions League och det känns onödigt. Men som sagt; jag tror vi löser det!

Nu blickar vi framåt mot söndagens match mot Liverpool!