Lagbanner
2022-11-03 21:00

Steaua Bucuresti - West Ham
0 - 3

3-0 och ungdomlig entusiasm i Rumänien
Oliver Scarles

3-0 och ungdomlig entusiasm i Rumänien

Ett reservbetonat och ungdomligt West Ham tog på torsdagskvällen en stabil 3-0 seger och har därmed som enda lag gått igenom gruppspelet med sex segrar.

West Ham ställde upp med två tonåringar från start: 16-årige Oliver Scarles och 18-årige Divin Mubama. Scarles imponerade som ytterback både med sitt passningsspel och med sin positionering. Mubama gjorde mål, men det blev tyvärr räknat som självmål. Förhoppningsvis kanske fick vi här se två nya akademispelare ta sina första steg mot A-laget. Likväl är det såklart inte läge att skena iväg och hylla dem till skyarna efter en bra match borta mot ett lag som ligger 7:a i Rumänien och som inte hade något att spela för, men att det finns talang och potential i dessa unga spelare råder inget tvivel om så det ska bli spännande att följa deras utveckling!

Under matchens gång fick vi även se Freddie Potts (son till Steve Potts och yngre bror till Dan), Keenan Appiah-Forson, Kamarai Swyer och Kaelan Casey göra sina debuter för klubben. Kul att se!

I övrigt fick Fornals näta två gånger och det är få spelare som gör mig så glad att få se göra mål som Fornals. Han blir så genuint exalterad varenda gång och han känns som en väldigt sympatisk person.

Gruppspelet är avklarat så låt oss blicka framåt:
Från Europa League kommer bland annat Lazio och Braga för att utmana oss om titeln, i övrigt är det nog bara Villarreal som jag faktiskt fruktar. Med det sagt kan vi förlora en slutspelsomgång i bäst av två mot samtliga lag som återstår i turneringen, men spelare för spelare så är vi det starkaste laget och jag ser det som ett rejält misslyckande om vi inte lyfter bucklan i Prag i maj!

Härnäst väntar ligamatch mot Crystal Palace och där behövs tre poäng- make it happen!

I’m Forever Blowing Bubbles!

Jesper JesperWHU2022-11-04 09:09:06
Author

Fler artiklar om West Ham