West Ham - Watford
3 - 1

3-1 och så nära ett nytt kontrakt vi kan komma!
Glädjescener

West Ham avgjorde i praktiken både matchen och vår överlevnad i första halvlek då resultatet i pausvilan var 3-0. En reducering från gästerna räckte inte för att stoppa oss och nu är kontraktet i princip klart.

I West Ham saknades Ryan Fredericks på högerbacken och in kom den 20-årige Ben Johnson som inte gjorde någon besviken, frågan är om den unge talangen är redo att spela ordinarie ytterback redan nästa säsong?

I övrigt var det mest anmärkningsvärda att vår gode kapten Mark Noble gjorde sin 500:e match för klubben, det är en fantastisk milstolpe att uppnå.

West Ham fick en drömstart då Fornals redan efter fyra minuter hittade Antonio som kom fri och skickade in 1-0. Bara fem minuter senare var det dags igen, den här gången var det Jarrod Bowen som med sin fjärde assist efter uppehållet slog ett perfekt inlägg som Tomas Soucek mycket elegant nickade in. Snyggt mål!
10 minuter före paus kom också 3-0 då Declan Rice placerade in bollen med ett riktigt fint skott.

Matchen var egentligen avgjord där, även om jag tror vi var många som var nervösa hela andra halvlek, framförallt efter att Watford reducerade så tidigt. Mina tankar gick direkt till matchen mot Brighton i februari... men den här gången hände det inte och därmed är kontraktet i praktiken säkrat. För att det inte ska ske gäller följande:
Vi måste förlora sista matcherna och tappa 13 mål på ett Bournemouth som måste ta sex poäng mot Southampton och Everton samtidigt som Watford tar 4 poäng mot City och Arsenal, eller tre samtidigt som de hämtar in 10 mål på oss.
I så fall måste även Aston Villa slå Arsenal för att inte redan vara nedflyttade när vi möts och då har de inget att spela för.

För att ta ett konkret exempel åker vi ur om vi förlorar med 5-0 respektive 2-0 mot Man. United och Aston Villa samtidigt som Watford slår ett roterande City och kryssar mot Arsenal. Bournemouth vinner med 3-0 mot både Southampton och Everton. Med andra ord; lägg champagnen på kylning och fira ordentligt, vi spelar i Premier League nästa år också och visst känns det bra att säsongen återupptogs så att vi fick klara det själva och inte på grund av en pandemi.

Nu säger jag det: We are staying up!