Lagbanner
Aja baja £3.6 miljoner var i böter för Super League klubbarna

Aja baja £3.6 miljoner var i böter för Super League klubbarna

De sex klubbarna som försökte sig på att bilda Super League tillsammans med sex andra europeiska klubbar har nu fått sin dom.

Jag är inte ett dugg förvånad att det blev en klapp på axeln och ett aja baja gör inte om det men vad roligt ni vill fortsätta att spela i den engelska klubbfotbollen och inte vara med och döda den fotboll vi känt sedan 1888. Det blir alltså en total bötesumma på £22 miljoner för de sex klubbarna Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man City, Man United och Tottenham. £3.6 miljoner var får de i böter. Premier League och FA har gått ut med ett gemensamt statement, se länk: https://www.premierleague.com/news/2167982 Tycker det är bara löjligt och en skymf med ett så fjuttigt straff.

Mitt West Ham bröt mot någon regel i Premier Leagues regelverk 2007 i det som kallas för Tevez gate. West Ham fick böta £5.5 miljoner och med all rätta. Vi hade tur som inte fick poängavdrag och en eventuell nedflyttning. Inget jag är stolt över som West Ham supporter.

Men om man ställer den regelöverträdelsen mot vad de sex klubbarna som ville ta död på den fotboll vi känner bland annat genom att ingå i en serie med sex klubbar från andra europeiska ligor där ingen av dessa klubbar skulle kunna åka ut så är det ett väldigt blekt straff för att uttrycka mig milt. Det hade förmodligen tagit död på toppfotbollen med allt vad det innebär. 

Men som sagt jag är inte förvånad. Det är skillnad på folk och fä. Speciellt när de stora elefanterna ska dansa.

En före detta spelare i England och Man United Gary Neville har varit en som haft starka åsikter mot de sex klubbarnas försök att bilda Super League. Här är hans reaktion på dagens dom: https://twitter.com/GNev2/status/1402613235157770244 

Det är fler än de sex klubbarna som ska skämmas. Dags för Premier League och FA att ta fram skämskuddarna också.

 

Arne Söderlund2021-06-09 18:41:18
Author

Fler artiklar om West Ham