Lagbanner
Alex Král lånas in

Alex Král lånas in

West Ham lånar Alex Král resten av säsongen.

Alex Král lånas ut av Spartak Moskva till West Ham resten av säsongen. Det finns även möjlighet att signa honom permanent efter säsongen. Om han spelar ett visst antal matcher så kommer West Ham att vara tvugna att signa honom. Den summan nämns dock inte.  Summan som nämns för att köpa loss honom är ca £12 miljoner.

23 årige tjeckiske landslagsmannen är en defensiv mittfältare som jobbar hårt och läser spelet bra. Vi har saknat någon ersättare vid behov till Tomas Soucek och Declan Rice. Så här kan Kral bli en mycket viktig kugge i David Moyes lagbygge.

Med Kral har vi nu tre tjecker i vårt lag. Liksom Soucek och Vladimir Coufal har även Kral spelat för Slavia Prag så de känner varandra mycket bra både från sin tjeckiska klubb och landslaget. Något som blir mycket värdefullt för laget. Det torde även hjälpa Kral på ett bra sätt att han redan har två kompisar i laget.

Utöver Spartak Moskva och Slavia Prag spelade Kral innan dessa klubbar i Teplice. I det tjeckiska landslaget har det hittills blivit 20 landskamper. Han var en del av tjeckiska truppen i EM.

David Moyes säger om Kral att han är mycket nöjd över att få Kral till West Ham. Han är en spelare vi följt under en längre tid. Han kommer att se till att det blir konkurrens på mittfältet. Moyes säger vidare att han tror att Kral kommer att passa mycket bra i Premier League.

Stort lycka till och varmt välkommen till West Ham Alex Král.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/31-august/west-ham-united-bring-czech-republic-midfielder-alex-kral-loan 

Arne Söderlund2021-08-31 21:50:00
Author

Fler artiklar om West Ham