Lagbanner
Bournemouth-West Ham 0-4: Är vi tillbaka nu?

Bournemouth-West Ham 0-4: Är vi tillbaka nu?

Fyra mål på bortaplan och ett jättekliv mot ett räddat kontrakt. Söndagens vinst mot Bournemouth gav hopp, självförtroende och motivation. Är det nu det vänder?

Elvan blev precis den jag bad om. Samma elva som mot Gent, men Areola och Emerson fick flytta på sig till förmån för Fabianski och Cresswell. 

Och det är klart att efter Cresswells assist och sedvanligt vassa inläggsfot skulle det visa sig vara ett lyckat byte. Men känslan som The Hammers gav i den här matchen var att det inte hade spelat någon roll vem som fick chansen. För som det kollektiv vi var förra säsongen, där egentligen alla spelare visar framfötterna och visar vilja och noggrannhet, slog vi Bournemouth på bortaplan med hela 4-0. 

Under den här säsongen har man vant sig vid att West Ham kliver ut, ställer ut skorna under de första tio minuterna och släpper in ett eller två mål för att först då vakna till liv. Så var det verkligen inte den här gången. 

Efter tolv minuter hade West Ham gjort två noll, efter hörnmål av Antonio och ännu ett nickmål av Paqueta. Och det var sådana där klockrena mål som såg så enkla ut. Precis sådana mål vi har gjort mängder av under de två föregående säsongerna.

Efter det skulle Bournemouth växa in lite mer i matchen, men efter att Rice bombat dit trean kändes det avgjort. West Ham vann med hela 4-0 till slut efter Pablitos fina skorpion. Och känslorna han kände efter målet, kändes så oerhört fint. Det är få spelare i truppen jag unnar framgång så som jag unnar Fornals det. Och jag tror att samtliga spelare kände ungefär samma lättnad. Vi är på rätt väg igen. Både för många spelare på individuell nivå, men framför allt som lag. 

För första gången på mycket länge känner man självförtroende och hopp för det här laget. Fram till för en dryg vecka sedan höll jag Fiorentina som favoriter till Conference League-titeln med tanke på deras fina form, samtidigt som West Hams var fortsatt negativ. Men det har vänt nu. Idag vaknar jag upp och känner att vi kan vinna. Att vi är favoriter till titeln.

Och vad det gäller det räddade kontraktet så börjar man känna sig lugnare. Tryggare i att vi kommer reda ut den här stormen. Ja, idag vaknar jag, för första gången på riktigt länge, upp som West Ham-supporter och känner glädje och hopp, snarare än ångest.  

Kasper Ljungström2023-04-24 14:30:16
Author

Fler artiklar om West Ham