American Express Community Stadium, 2023-08-26 18:30

Brighton - West Ham
1 - 3

Brighton - West Ham 1-3

West Ham kunde med en imponerande försvarsinsats och effektivt kontringsspel ta sin första seger mot Brighton någonsin i Premier League.

Inför matchen var inte förväntningarna speciellt höga att West Ham skulle kunna få med sig några poäng. Brighton är ett bogey team och West Ham hade aldrig tidigare vunnit över Brighton i Premier League, samtidigt som Brighton inlett säsongen väldigt imponerande.
Moyes gjorde två ändringar sedan segern mot Chelsea. Ogbonna ersatte avstängde Aguerd och Alvarez fick göra sin startdebut på Benrahmas bekostnad. Startelvan såg ut enligt följande:

Areola
Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson
Alvarez
Bowen, Soucek, JWP, Paqueta
Antonio.

Första halvlek inleddes som förväntat, lågt stående West Ham som gjorde det svårt för Brighton att bryta igenom centralt i banan för att sedan erövra bollen och kontra. I 19e minuten fick Moyes matchplan resultat när Antonio vann en lång boll mot Brightons försvarare och bröt in från kanten och spelade fram JWP som från nära håll kunde skjuta in sitt första mål för West Ham. Efter målet fortsatte Brighton föra spelet på West Hams planhalva. I 30e minuten kunde vi se statistik som var väldigt talande för matchbilden. Completed passses: Brighton 220, West Ham 13 (!). Strax innan halvtidspausen fick tyvärr Soucek en otäck smäll mot huvudet och tvingades byta och in kom Benrahma.

Andra halvlek började som den första halvleken hade utspelat sig, Brighton förde spelet och skapade en del halvchanser och West Ham försökte försvara ledningen och ligga på kontring. Efter dryga timmen lyckades West Ham få tag i bollen till Benrahma på vänsterkanten, som slog en perfekt framspelning till Bowen och med en perfekt första touch la ned bollen med sin vänsterfot för att sedan placera in bollen snyggt med en vänsteryttersida. Fem minuter senare var det dags igen, Bowen hittasw fram en passning till Antonio som vände bort sin försvarare och avslutade distinkt i målvaktens bortre hörn. 80-20 i bollinnehav och 0-3 till West Ham.

Efter 0-3 gick Brighton fram ännu offensivare och chanser utbyttes i högt tempo mellan båda lagen. Areola visade gång på gång att han tänker göra allt för att behålla sin startplats i mål med några riktigt svettiga räddningar. I 81a minuten gjorde Brighton ett tröstmål av Gross med ett skott utanför straffområdet. Närmare en så kom in Brighton och matchen slutade 1-3.

Bäst i West Ham:
+++ Alphonse Areola – Detta var matchen då han definitivt gjorde målvaktsplatsen till sin. Flera högkvalificerade- och matchavgörande räddningar i andra halvlek.
++ Kurt Zouma – Höll ihop backlinjen på ett fantastiskt sätt. Vann alla dueller och såg väldigt förtroendeingivande ut.
+ Michael Antonio – Kanske vår viktigaste spelare för tillfället. Otacksam uppgift att vara så ensam på topp. Antonio kan verkligen på egen hand sysselsätta en hel backlinje själv vilket är väldigt unikt i Premier League. 1+1 idag och matchavgörande.

Nästa match är ytterligare en bortamatch på fredag mot Luton.