Lagbanner
Damlaget förstärker med Risa Shimizu

Damlaget förstärker med Risa Shimizu

West Ham har skrivit ett 2 års kontrakt med Risa Shimizu.

Japanska landslagsspelaren Risa Shimizu har skrivit på för West Ham. 26 åriga Shimizu spelar som ytterback. Hon kommer från Tokyo Verdy Beleza där hon hittills spelat hela sin karriär.

Hon har spelat 53 landskamper för Japan. Nummer 3 kommer hon att bära på tröjan. Hon säger att det känns spännande att ha skrivt på frö West Ham. Det är första gången hon är i England. Min engelska är inte bra så det kommer att bli en utmaning för mig men det kommer jag att jobba på. Givetvis kommer jag att jobba på min utveckling som spelare också. Jag var sugen på att komma till ett annat land och till en bra liga. Så när jag hörde att West Ham ville signa mig så kände jag att jag ville komma hit.

Jag ser också fram emot att få spela med Yui Hasegawa som jag känner från landslaget. Tillsammans ska vi visa vad japansk fotboll går för och vara med att göra West Ham till ett bra lag.

Paul Konchesky West Hams manager är väldigt nöjd över att ha knutit Shimizu till West Ham. Hon blir ett bra tillskott till försvaret och som lagkapten för Japan ger hon också goda ledaregenskaper. Med henne teknik och arbetsmoral ger hon oss väldigt mycket.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-women-sign-japanese-international-risa-shimizu 

Varmt Välkommen till West Ham och stort lycka till Risa Shimizu

Arne Söderlund2022-08-28 13:08:39
Author

Fler artiklar om West Ham