Lagbanner
London Stadium, 2023-04-26 20:45

West Ham - Liverpool
1 - 2

Domslut i centrum när Liverpool vann
Han är briljant. Lucas Paquetá mina damer och herrar.

Domslut i centrum när Liverpool vann

Det är tråkigt att matchen slutade med det domslutet. Vad som faktiskt var en mycket trevlig tillställning, avslutade med något av ett fiasko. West Ham förtjänade mer.


Vi kunde konstatera att Fornals inte var med i startelvan utan att Benrahma fick fortsatt förtroende på vänsterkanten. Detta är ett byte som Moyes verkligen måste se över, och min känsla är att många av våra anfall avslutas med en dålig aktion av Benrahma. Lite som han spelade för ett år sedan. Däremot finns det mycket positivt att ta med från matchen, vi börjar från början. 

Det bjöds på två gratischanser efter slarv i Liverpools backlinje. I den hetaste av dem spelade Bowen fram till Antonio som på grund av en slarvig passning, eller löpning, inte når bollen. Genomgående i inledningen står vi förvånansvärt högt med laget. Vi vann boll på offensiv planhalva och tvingade Liverpool till att slå långt. Det gav också resultat. Ett fantastiskt kombinationsspel mellan Antonio och Paqueta mynnade ut i ett långskott som rasslar i nät. Notera att det var med högerfoten, den “dåliga” foten, han sköt. Där och då kändes allt väldigt bra. Liverpool skulle svara, också med ett långskott, det var holländaren Gakpo som placerade in bollen vid stolproten. Precis som Moyes poängterade efter matchen borde han bli mer pressad i den ytan, för individuell kvalitet är inte något som Liverpool saknar. Detta skedde i matchminut 18. 

Resten av halvleken var händelsefattig sett till målchanser, men intensiv sett till matchbild. West Ham började falla tillbaka mer, vilket fortsatte långt in i andra halvlek, om inte nästan resten av matchen. Men i matchminut 55 slår Liverpool en vacker långboll mot Salah som kommer i friläge. Rice springer hem som om han vill spela i West Ham nästa säsong, och bryter bollen från den forne skyttekungen. I anfallet efter slår Paqueta en ännu vackrare djupledsboll som resulterar i ett friläge för Bowen. Han kommer i ett 1 mot 1 läge mot världens kanske bästa mittback, Van Dijk. Högeryttern lurar sig förbi den enorma pjäsen och slår in bollen på Bowen-maner. I ett annat universum hade aldrig flaggan kommit upp, men VAR-teamet beslutade sig för att kontakta domarteamet och bestämma att det var offside. Efter detta blev matchen aldrig sig lik.

Fortsättningsvis 1–1 och Liverpool började ta över matchen. Det var som att luften gick ur oss efter offsidemålet, och Liverpool fick en andra chans. Något de skulle ta vara på. I den 67:e matchminuten får de en hörna som Robertson slår från höger. Rice som aldrig gör några misstag blir för ivrig och följer lille Diaz mot hörnflaggan. Detta lämnar Matip ensam i straffområdet som avslutar inlägget med årets hårdaste nick. Fabianski var chanslös och Liverpool tog ledningen på London Stadium.  Cornet och Ings blir sedan inbytta medan Antonio och Benrahma går av. Mot slutet får Cornet en jättechans när han blir öppen på högerkanten. Han har en så pass hög fart att avslutet inte blir kontrollerat, och vad som kunde blivit en kvittering och Ivorianens första mål i claret & blue blir istället en inspark.

Men matchens mest omtalade skedde spelas upp i slutminutrarna när en tilltrasslad situation leder till att spanjoren Thiago skyddar bollen med handen. För att beskriva det så detaljerat jag kan får Ings bollen i straffområdet. En flygande Thiago fullständigt slänger sig mot bollen. När Ings försöker få in bollen mot straffpunkten blockeras vägen av Thiagos hand som är på väg mot marken. Visst går dessa situationer att diskutera hur länge som helst, men handsregeln i synnerhet är en sådan som bör ses över av FA. Att han ska skydda sig mot fallet och därmed tar handen på bollen är domarens försvar. Men till skillnad från situationen där Chelsea ropade på straff på London Stadium, så slängde sig Thiago mot bollen. De måste göra en skillnad? Mot Chelsea ramlade Soucek till följd av ben i vägen, som gjorde att han satte handen i backen. Men som sagt, så är inte fallet med Thiago. Utan för att skydda sitt straffområde kastar sig Thiago mot Ings fötter med utsträckta armar och hindrar bollen från att nå Rice. Kolla på situationerna själva och jämför. Jag tycker, kanske med en något färgad åsikt, att det ska vara straff. Anfallslegendaren Peter Crouch tycker det samma och säger efter matchen “I would be fuming if I didn’t get a penalty there.” 
Hur som helst har vi inte lång tid att sörja, för redan på lördag är det match igen mot ett svältande Crystal Palace. Då åker vi igen. 
Come On You Irons.

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-04-27 19:38:00
Author

Fler artiklar om West Ham