Everton - West Ham
0 - 1

Drömstart på 2021
Soucek blev matchvinnare!

Precis som ifjol inledde West Ham det nya året med tre poäng. Då besegrades Bournemouth med 4-0, nu var det ett Everton som imponerat som vi slog med 1-0 på Goodison.

Före avspark drabbades West Ham av ett oväntat avbräck då Fabianski inte kom till spel på grund av skada. Han skulle dock inte saknas nämnvärt då ersättaren Randolph inte sattes på några avancerade prov.

I övrigt var Coufal, Bowen och Fornals tillbaka i startelvan medan Dawson fick förnyat förtroende, lånet från Watford har faktiskt ännu inte släppt in mål som mittback för West Ham, nu har han inte spelat så länge, men en bra start är det.

Everton kom till start med ett starkt lag. Richarlison var tillbaka från start och James fanns med på bänken så det fanns anledning för oro i West Ham-lägret.

Första halvlek fortskred dock utan några egentliga farligheter åt något håll. Dock ska West Ham-spelarna ges beröm för en så långt mycket väl genomförd matchplan. Evertons spelskicklighet gavs helt enkelt inte utrymme och så skulle det fortsätta i andra halvlek.

Antonio kom in i spel efter en knapp kvart in den andra akten och gav Hammers en helt annan kraft offensivt. Matchen fortskred dock utan att något av lagen skapade speciellt mycket.

Det dröjde enda till 85:e minuten innan det förlösande målet kom. Det var Yarmolenko som lyfte fram bollen till Soucek, tjecken lyckades skickligt få till ett avslut som Pickford tvingades tippa ut. Bollen gick ut ur straffområdet till Cresswell som drog till och bollen tog på en Everton spelare och styrdes rakt till Soucek som kunde stöta in den i öppet mål. Soucek måste hyllas för sin reaktionsförmåga. Både vid det här målet och när han gjorde mål mot Brighton så lyckades han forcera in bollen efter att bollen touchat en motståndare precis framför honom.

Därmed tog sig West Ham tillbaka på vinnarspåret efter att ha gått utan seger i fyra raka matcher. Dessutom bröts även Evertons fyra matcher långa segersvit. Det var inget glänsande spel, men det var en otroligt väl genomförd bortamatch mot ett bra lag så vi kan verkligen glädjas.

Nu är dessutom det intensiva spelschemat kring jul och nyår över, laget får en välförtjänt vila till den 11 januari då Stockport ska mötas i FA-cupen. Välbehövlig tid för återhämtning för spelare som blivit trötta och småskadade.