Lagbanner
Felipe Anderson klar för Lazio

Felipe Anderson klar för Lazio

Så var det då klart med att Felipe Anderson lämnar West Ham.

Jag säger som Emil I Lönnebergas pappa. Vanvettesaffärer. Köpet av Anderson 2018 måste vara en av de sämsta affärer som gjorts i West Ham. Han köptes för ca £35-40 miljoner och säljs nu tillbaka till Lazio för en hemlig summa. Det har dock ryktats om £2-4 miljoner + 50% vid en eventuell vidareförsäljning.

Det positiva är att West Ham slipper hans höga lön. Det har snackats om att den låg på £85 000 i veckan.

Första säsongen som Anderson spelade i West Ham var han riktigt bra. Det blev 10 mål och en del assister. Vad som hände sedan är en gåta. West Ham var förvisso dåliga överlag säsongen 2019-20. Manuel Pellegrini sparkades vid årskifter 2019-20 och David Moyes kom tillbaka som manager. Ganska snabbt hamnade Anderson mer och mer utanför startelvan. Moyes vill ha spelare som kämpar och sliter och Anderson sågs som en lyxlirare. Visst han är en offensiv spelare och en kännslospelare men nog tycker jag att man kräva att en spelare ska ge allt och kämpa. Något som Anderson tyvärr inte gjorde och följdaktligen hamnade utanför stratelvan.

Utlåningen till Porto förra säsongen var inget annat än ett fiasko. Så att han säljs är inget att säga om. Dock väldigt synd att det blev som det blev för någonstas där inne i Felipe Anderson finns en bra spelare. Det såg vi som sagt första säsongen under hans tid i West Ham.

Det blev 73 matcher och tolv mål i West Ham för Anderson.

Lycka till och tack för din tid i West Ham Felipe Anderson.

Mer läsning:https://www.whufc.com/news/articles/2021/july/16-july/felipe-anderson-departs-lazio 

Arne Söderlund2021-07-16 13:29:00
Author

Fler artiklar om West Ham