Lagbanner
Förlust i ett sömnigt derby – semifinal runt hörnet
Fullt fokus på AZ.

Förlust i ett sömnigt derby – semifinal runt hörnet

Det blev en väntad förlust i derbyt mot Brentford. Inte allt för stora varningsflaggor ska hissas, delvis med tanke på den elvan som befann sig på planen, men även med tanke på innebörden av matchen. West Ham har inte än, matematiskt, säkrat sitt Premier League kontrakt, men samtliga teorier menar att de har det.


Det är otroligt mycket som måste hända för att West Ham ska bli nedflyttade. Så många förhållanden som måste stämma att det är svårt att lista upp dem. Men det är alltid surt att förlora, framförallt när matchen är av sömnigt slag. 

Startelvan var som förutspådd alltså mycket roterad. Fornals och Cornet från start och Johnson på högerbacken. Matchen inleddes händelsefattig och inget lag såg särskilt hungriga ut. Anfallsstjärnan Toney fanns inte ens på bänken så vem skulle göra Brentfords mål? Svaret blev Mbuemo, han som gjort näst flest mål för rödvitrandiga. Målet uppkom efter ett misstag av Aguerd, och här bör en varningsflagga hissas. Alltför ofta ser vi marockanen slarva i uppspelsfasen och alltför ofta leder det till mål. West Ham arbetade mot ett kvitteringsmål utan resultat, istället stod Fabianski i fokus med ett par klassräddningar. Många av supportrarna har velat se honom utbytt mot andremålvakten Areola, men han motbevisar oss gång på gång och är den klara ettan i West Ham. 1–0 blev 2–0 för Brentford när ett långt inkast letar sig in bakom polacken. Moyes berättade i intervjun efter matchen att de lade ner flera timmar för att försäkra sig om att inte släppa in mål på långa inkast. Lättare sagt än gjort. 

Ett reduceringsmål låg i luften när Rice, Benrahma och Mubama gjorde intåg strax innan matchklockan slog 60. Och mål blev det, men tydligen på felaktiga grunder. Återigen är det handsregeln som står mellan West Ham och målet, men denna gången är det oförklarligt. Jag läser från FA:s egna tolkning av handsregeln: “ If an attacking player’s accidental handball immediately precedes another player scoring, the goal will now be awarded.” Det är exakt det som skedde, därmed ett helt felaktigt domslut. Det går till och med att påstå att bollen inte ens rörde Mubamas hand, utan axel. 

Hur som helst lägger vi denna 2–0 förlusten bakom oss och riktar fullt fokus mot AZ och semifinalen. En sak är säker. Vi ska till final. 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-05-16 15:42:57
Author

Fler artiklar om West Ham