Lagbanner

-
-

Förlust med 0-2
Lovande debut från Ngakia.

Förlust med 0-2

Inte helt oväntat föll West Ham igår mot Liverpool och trots att vi stod emot bättre än förväntat så räckte vi inte till mot ligans solklara ledare.

I startelvan återfanns en välkommen comeback i Lukasz Fabianski, förhoppningsvis har han nu fått chansen att hitta matchformen inför den viktiga drabbningen mot Brighton på lördag. Dessutom fick vi se en debutant i nittonåriga högerbacken Jeremy Ngakia (jag är knappast ensam om att inte ha någon större kännedom om honom) som trots det tuffa motståndet gjorde en fullt godkänd insats. Han gav efter matchen beröm till Noble för kaptenens sätt att välkomna honom i startelvan, den betydelse är inte att ringakta. Det blir hur som helst spännande att se Ngakia i framtiden!

Matchbilden som sådan var som förväntat mycket spelövertag för Liverpool, men ett West Ham som höll ställningarna bra. Efter en kvart fick Lanzini en målchans, men förutom att missa avslutet var han dessutom offside. Tyvärr är vår lilla juvel inte alls att känna igen och han måste steppa upp och visa att han är så bra som han behöver vara.

Efter en dryg halvtimme kom matchens första mål. Firmino tog ner bollen i straffområdet och hittade in till Origi som petade till bollen så att Diops brytning endast fällde spelaren och domaren blåste straff. En straff som Salah förvaltade.

I början av andra halvlek fick Lanzini ett nytt avslutsförsök, men återigen ett misslyckat sådant. Några minuter senare fick Hammers hörna, men den resulterade inte bättre än att gästerna kunde kontra. Salah frispelade Oxlade-Chamberlain som inte gjorde något misstag.

Där kändes matchen punkterad, även om vi kämpade på. Bästa chansen kom när Rice som tryckte sig in i straffområdet och avlossade ett skott rakt på Alisson, returen gick rakt till Alexander Arnold som sköt bollen rakt i egen stolpe.

Slutresultatet skrevs till 0-2 och det är bara acceptera att Liverpool var för bra, det här var i alla fall ett rejält fall framåt från matcherna mot Leicester och West Bromwich. Den riktiga nyckelmatchen den här veckan kommer på lördag och förhoppningsvis kan laget höja sig ytterligare ett snäpp och ta hem en nödvändig trepoängare.

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2020-01-30 19:59:36
Author

Fler artiklar om West Ham