West Ham - Frankfurt
1 - 2

Frustrerat när West Ham föll på hemmaplan - 90 minuter kvar
Upp med hakan och snacka vett i grabbarna i Rice!

Fullsatt London Stadium, fotbollshungriga supportrar som väntat i nästan ett halvt sekel på att få spela semifinal i Europa. Men 49 sekunder tog det för Frankfurt att rent av slakta stämningen som byggts upp i veckor inför matchen. De vann med 1–2 tillslut, fast det finns fortfarande 90 minuter fotboll kvar att spela i Tyskland.

En felberäkning av backlinjen skapade möjligheten för stjärnspelaren Kostic att slå in ett perfekt inlägg som Fornals inte kan försvara mot. Hela laget, hela klubben blev chockade. Framförallt för att matchklockan inte hade hunnit ticka över till ett än. Ett West Ham som blev taget på sängen arbetade sig tillbaka, och efter drygt 13 minuters spel har Bowen ett avslut som målvakten Trapp styr ut i stolpen. Trycket höll i sig, West Ham supportrarna hördes högre, och kvitteringen kom. Fast situation från 45 meter som Zouma når högst på och assisterar den tills nu måltorkande Antonio. Efter 45 minuter spel stod matchen och vägde med en lätt fördel till West Ham som haft ett längre momentum, trots att målskytten Knauff hade ett farligt läge i slutminuterna.

Denna gången dröjde det åtta minuter tills Frankfurt gjorde mål. Ett skolboksanfall som Kamada fick sista foten på. Detta målet skiljde sig rejält mot resterande mål vi släppt in under säsongen. Normalt sett är vi ovanligt trygga i vårt försvarsspel och försvarar alltid rätt ytor, men Frankfurts magnifika löpningar in bakom backlinjen var nog för ett 1–2 mål. Utan att  särskilt mycket chanser skapades var det West Ham som förde spelet. Frankfurt får ytterligare en chans som är nära på att skapa ett mardrömsscenario men 1–2 var ett faktum i den 66:e minuten då Benrahma gjorde sitt intåg mot Lanzini. Bytet gav omedelbar effekt och han är närmast en kvittering efter ett långskott som smeker målramen. I matchminut 78 är målskytten Kamada otroligt nära att utöka ledningen efter ett skott som Dawson styr ut i stolpen. Men det farligaste målchansen, och den som skulle kvitterat matchen, kom från Bowen, som i den 91:a minuten CYKLAR bollen i ribban. Den tar inte ribba in, men den tar heller inte ribba ut, utan ribba, mållinje, ut. Det innebär att det inte krävdes många centimeter för bollen att gå in. Frustrerande är bara förnamnet.

Trots allt är det ändå halvtid, andra halvlek spelas nästa torsdag och då gäller det. Jag tycker inte man ska dra sig för mycket i håret efter denna prestation. Förhoppningsvis tar Moyes och hans gäng en gedigen genomgång av matchen och djupare identifierar tyskarnas svagheter. Hoppet lever än hammers, allt vi kan göra är att hoppas och tro.