Lagbanner
2023-01-07 18:30

Brentford - West Ham
0 - 1

Inför: Brentford-West Ham i FA-cupen

Inför: Brentford-West Ham i FA-cupen

Efter ett slarvigt och snöpligt poängtapp för bara två dagar sedan är det nu dags igen. I helgen inleder West Ham säsongens FA-cupsäsong, och man gör det mot ett formstarkt Brentford som bara för en vecka sedan slog oss på London Stadium med 2-0. Den här gången är det istället vi som gästar Brentford.

Ja, efter en mindre uppryckning spelmässigt senast mot Leeds fick man i alla fall med sig en poäng hem igen och lyckas åtminstone hålla huvudet över den nattsvarta havsytan som är mer känt som nedflyttningsstrecket. Och mitt i krisen och det redan späckade spelschemat ska vi nu äntra ytterligare en tävling i form av tredje omgången i den anrika FA-cupen. Under lördagskvällen åker West Ham över till Gtech Community Stadium och Brentford för att försöka ta revansch från förra helgen, när ”The Bees” bortaslog oss med 0-2 i ligan. En match där vi faktiskt spelade bättre än vad resultatet löd, och länge kändes det som att West Ham hade övertaget i matchen. Gästerna gjorde sedan båda sina mål på två egentliga ickechanser där individuella misstag fick betala dyra pris.

Brentford är som sagt ett mycket formstarkt lag. Man har ännu inte förlorat än efter VM-uppehållet trots tufft motstånd och kommer senast ifrån en stark hemmavinst mot Liverpool. Historiskt sett har West Ham också haft det väldigt tufft mot just Brentford. Faktum är att man sedan de rödvitrandiga kom upp i Premier League förra säsongen inte har lyckats ta en enda poäng mot dem på tre försök. Ivan Toney, Bryan Mbeumo och så svenske mittbacken Pontus Jansson lyckats besegra West Ham vid samtliga försök. Men, har West Ham lite ”tur” kan det vara så att man slipper möta den store målskytten i laget. Toney åkte nämligen på en smäll i senaste ligamatchen och hans status inför helgen är ännu oklar.

I West Ham ser skadeläget ungefär likadant ut som inför senaste matchen med Kurt Zouma och Maxwel Cornet fortsatt skadade. Det enda frågetecknet hittar vi hos Vladimir Coufal, som åkte på en rejäl smäll mot Leeds efter en otrevlig satsning från Summerville. Han blev sedan utbytt med ett till synes rejält tilltygat knä. Moyes har inför helgen sagt att man kommer att göra en sen bedömning på huruvida Coufal kan spela eller inte.

Jag hoppas att West Ham ställer upp med en stark startelva. Det blir nu viktigt att låta spelare som Scamacca och Paqueta få försöka rida vidare på självförtroendevågen. Och matchen är inte minst viktig för David Moyes själv. Han hänger på en ruskigt skör lina nu och en förlust med mer än ett mål här kan bli ödesdigert. En bra ”Cupvår” med FA-cupen och Conference League skulle kunna vara den självförtroendeboosten som det här laget behöver för att ta sig uppåt i tabellen igen. Men uppgiften blir som sagt inte lätt. Brentford är bra nu, riktigt bra. Så det gäller att kliva ut och verkligen försöka göra en toppmatch, vilket jag hoppas att Moyes inser när han gör laguttagningen. Vinn den här nu West Ham. Leta er tillbaka upp på hästen och vänd på det här nu. FA-cupen är ett gyllene tillfälle att väcka liv i spelares självförtroende och kämpaglöd igen.


TV: Senaste mötet lagen emellan – West Ham förlorade femte raka i PL

 

Kasper Ljungström2023-01-06 17:24:00
Author

Fler artiklar om West Ham