Lagbanner
Selhurst Park, 2021-01-26 19:00

Crystal Palace - West Ham

Inför: Crystal Palace - West Ham

Inför: Crystal Palace - West Ham

Tjugonde omgången i Premier League inleds med ett Londonderby mellan Crystal Palace och West Ham på Selhurst Park. Det är två lag med formkurvor som pekar åt två olika håll.

West Ham har inlett 2021 på ett imponerande sätt med fem raka segrar och endast ett insläppt mål! Skadeläget i truppen ser fortsatt väldigt bra ut och sedan Antonio kommit tillbaka från sin skada har laget fått ytterligare en dimension i det offensiva spelet som saknats under hans frånvaro.

Nu vänder serien och West Ham lyckats spela till sig 32 poäng hittills vilket är oerhört imponerande och Moyes förtjänar beröm för den utveckling laget haft under hans ledning. Att döma av presskonferensen inför matchen verkar endast Masuaku saknas av a-truppen efter sin operation. Klyschan man ändrar inte på ett vinnande lag går att applicera i West Ham och enda frågetecknet är väl vilka två av Fornals, Lanzini och Benrahma som startar på offensivt mittfält annars känns startelvan väldigt gjuten för tillfället.

Fabianski
Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell
Rice Soucek
Bowen, Lanzini, Benrahma
Antonio

West Hams säsong i statistik (källa wyscout)
Poäng: 32       xP: 29,40
Mål: 27           xG: 30,17
Insläppta: 22  xGA: 24,19

På andra sidan är Crystal Palace som efter en stark inledning av säsongen nu är inne i en riktigt dålig period. På senaste nio Premier League matcherna har man endast tagit fyra poäng (fyra oavgjorda och resten förluster) med en målskillnad på 3:20 (!) Ganska tufft spelschema ska tilläggas men jobbet för den gode Roy Hodgson hänger onekligen löst. Skadeläget är betydligt sämre i Crystal Palace och flera tongivande spelare förväntas missa matchen som Tomkins, Sakho, Kelly och Schlupp. 

Crystal Palace säsong i statistik (källa wyscout)
Poäng: 23       xP: 22,30
Mål: 22           xG: 22,03
Insläppta: 33  xGA: 30,27
 

Emanuel Andersson2021-01-25 18:35:00
Author

Fler artiklar om West Ham