Lagbanner
American Express Community Stadium, 2023-03-04 16:00

Brighton - West Ham

Inför morgondagens match
Får vi se nya glädjescener imorgon?

Inför morgondagens match

Med uttåg ur FA-cupen mot Man. United i färskt minne så reser West Ham till sydkusten för att ta sig an bogey-laget Brighton.

West Ham stod på onsdagskvällen på många sätt för en bra match mot Man. United, men missade chanser till 2-0, ett snöpligt självmål och ett surt avgörande i slutet förstörde drömmarna om avancemang.

Hur som helst finns det hopp om att formen är uppåtgående så kanske är det dags att bryta den negativa sviten mot Brighton.

Fabianski kommer inte till start efter skadan han ådrog sig mot Nottingham, men i övrigt har vi ett alltmer ljusare skadeläget och det kommer behövas i det allt mer täta matchandet. Därmed lär startelvan bli snarlik som mot Nottingham.

Vad Brighton beträffar så har de ångat på hela säsongen trots att Potter tidigt lämnade för Chelsea och att Trossard lämnade under januari. Laget ligger på åttondeplats i ligan med 35 poäng, men kommer närmast från förlust med 0-1 mot Fulham och dessförinnan 1-1 mot Crystal Palace. Vad som dock är riktigt oroväckande är vår trend mot Brighton. Sedan de gick upp till Premier League är resultaten som följer:

West Ham - Brighton 0-3
Brighton - West Ham 3-1
Brighton - West Ham 1-0
West Ham- Brighton 2-2
Brighton - West Ham 1-1
West Ham - Brighton 3-3
West Ham - Brighton 2-2
Brighton - West Ham 1-1
West Ham - Brighton 1-1
Brighton - West Ham 3-1
West Ham - Brighton 0-2

En smått chockerande läsning som inte direkt höjer förväntningarna inför morgondagen. Likväl är ingen trend evig och alla rekord är till för att brytas, kanske är det således dags för vinst imorgon.

Det blir hur som helst en spännande match och varje poäng är dyrbar i vårt tabelläge.

Come On You Irons!

TV: West Ham körde över Nottingham i senaste matchen

 

JesperJesperWHU2023-03-03 17:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham