Lagbanner
Inför semifinal returen: Eintracht Frankfurt- West Ham United

Inför semifinal returen: Eintracht Frankfurt- West Ham United

West Ham reser till Tyskland för semifinalens andra match i UEFA Europa Leauge. Eintracht Frankfurt drog det längsta stråt sist och har med sig en 2-1 ledning in i returen.

West Ham landade i Tyskland med ett stort optimisms inför Europa Leauge semifinalens andra match. Detta trots att man får börjar matchen i något uppförsbacke eftersom att Eintracht Frankfurt gick segrande ur det första mötet på London Stadium med 2-1.
David Moyes visade inget annat en just optimism och positivitet inför morgondagens match. Han beskriver den positiva känslan som laget har byggt upp under denna säsongen, men också hur hela klubben har förändrats under de senaste två åren efter att har kämpat för överlevnad i Englans högsta division för två år sedan för att nu spela om en finalplats i Europa Leauge.

Den första matchen resulterade i förlust. Detta trots att West Ham dominerade bollinnehavet och hade flest skott på mål. Declan Rice beskriver den senaste matchen mot Frankfurt som en blandning av otur för West Ham samtidigt som Frankfurt spelarna gjorde det bra. Moyes delar samma bild som Rice men fyller i att passningsspelet på den sista tredjedelen av banan inte kom upp i nivå.
Frankfurt rivstartade den första matchen med att starta målskyttet efter bara 60 sekunder. West Ham lyckades kvittera och hade bud på flera mål. Bowen hade flera skott i ramverket  samtidigt gjorde Frankfurt försvar ett bra jobb med att hålla West Ham på utsidan. Innan den första matchen pratade framförallt Moyes om scoutingen som hade utförts på Frankfurt. En styrka som han sa då som han även tog upp idag inför morgondagens match var omställningar och kontringar vilket var exakt det som avgjorde matchen i London sist.

Inför morgondagens match har Moyes samtliga spelare att tillgå förutom långtidsskadade Ogbonna. Ben Johnson som missade matchen mot Arsenal senast är tillbaka efter en skada i låret. Issa Diop har gjort en raket rehab och ska enligt Moyes vara tillgänglig. Om han däremot är 100% klar tvekar han på, men han menar i situationer som denna i slutet av säsongen så får man ta sina risker för att ställa det bästa möjliga laget på banan.

West Ham United XI:

Areola
Coufal- Dawson-Zouma-Cresswell
Rice-Soucek
Bowen-Fornals-Benrahma
Antonio


Eintracht Frankfurt går in i morgondagens match med fördel 2-1. Moyes trycker dock på att det är lika jobbigt att jaga en kvittering som det är att försvara en. Enligt honom har Frankfurt den högre pressen på sig att försvara än vad West Ham har att attackera i och med att de har ett enormt tryck i ryggen av sina supportrar vilket säkert kommer att leda till ett mer aggressivt anfallspel. West Ham behöver inte jaga ett mål i den första minuten utan spela sitt spel och växa med i matchen för att inte riskera att släppa in ett tidigt likt man gjorde sist.

Som så många tidigare i denna tuneringen är det återigen kniven mot stupen i den andra matchen. Något som West Ham verkar gilla då man alltid ha gått segrande ur den.
Den hittills viktigaste matchen i West Hams historia, än så länge. En finalplats står på spel och en chans att bli historiska.

Come On You Irons

Eric2022-05-04 23:31:05
Author

Fler artiklar om West Ham