Lagbanner
Bramall Lane, 2020-11-22 15:00

Sheffield U - West Ham

Inför Sheffield United-West Ham

Inför Sheffield United-West Ham

Efter ett landslagsuppehåll som har känts som en evighet, är det dags för vårt fina West Ham att spela Premier League igen. På söndag 15:00 är det avspark på Bramall Lane när vi går för tre nya poäng mot Sheffield United.

Även om landslagsuppehållen aldrig är uppskattade, kom detta ganska lägligt för oss. Den veckan vila från ligaspel har inneburit extra tid för våra nyckelspelare Antonio och Ogbonna, att försöka komma tillbaka till matchform. Antonio har missat de senaste två matcherna medan Ogbonna ådrog sig en lindrigare skada i andra halvlek mot Fulham.
Vinsten med 1–0 hemma mot Fulham senast var extremt skön, speciellt med tanke på hur avslutningen utspelade sig. Däremot väckte insatsen många frågetecken hur vi ska ta oss an denna typ av lag, som har lågt ställda försvar. Mot Fulham hände det tyvärr inte mycket framåt, bortsett från första fem minuterna och tiden efter våra byten. Det var stiltje i anfallsspelet långa stunder av matchen och Sheffield kommer att ha exakt samma matchplan för att straffa oss. Därför skulle jag personligen vilja se någon förändring i startelvan samt att Moyes har en plan B om matchen går i stå. Formationen och taktiken har fungerat effektivt mot de spelförande lagen men vi måste börja anpassa oss lite efter motstånd och inte bli endimensionella.

Även om Diop fick hoppa in i en svår situation mot Fulham och gjorde det bra, kommer förmodligen Ogbonna starta denna matchen. Backlinje och centralt mittfält kommer nog att vara oförändrat sedan sist, med all rätt. Förmodligen startar också Bowen, Fornals och Haller även om jag tycker att det är hög tid att spela Benrahma från start. Vi kan verkligen behöva någon som är irrationell och bryter mönster mot ett lågt försvar och då är det Benrahma som är bäst lämpad. Både han och Lanzini fick en del uträttat mot Fulham i slutet av matchen och låg också bakom målet. Den som måste offras av Bowen och Fornals, är Bowen som hade en svag match senast. Fornals är i bättre form och anpassningsbar, och kan enkelt kliva över på andra kanten. Yarmolenko kommer inte att finnas tillgänglig på söndag, efter att ha testats positivt för Covid-19 förra veckan.

Vad det gäller anfallspositionen kommer Antonio alltid vara förstaval i mina ögon, men just denna match bör Haller starta igen. Haller ska passa bra mot denna typ av motstånd, när vi har mer boll och det uppstår situationer i motståndarnas box i form av inlägg. Här är det bättre att vila Antonio ytterligare och kanske ge honom ett inhopp, men börjar det inte visas bättre tendenser från Haller nu, kan det vara dags att hitta en väg ut för honom i januari. Snart är det dags att dra en gräns.

Fjolårssäsongens matcher mot Sheffield slutade med en poäng för oss, i matcher som jag minns som väldigt jämna. Det slutade 1–1 hemma och 1–0 till Sheffield borta, efter ett mål från oss på tilläggstid som var tveksamt bortdömt. Förhoppningsvis kan vi få vår revansch och tre poäng att ta med hem, i detta möte som har blivit lite spänt sedan det som hände säsongen 06/07.

Förväntade elvan:
Fabianski; Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Masuaku; Bowen, Soucek, Rice, Fornals; Haller.

COYI!

Anton Eklundantoneken@hotmail.com2020-11-18 14:22:00
Author

Fler artiklar om West Ham