Lagbanner
Old Trafford, 2022-01-22 16:00

Manchester U - West Ham

Inför United borta

Inför United borta

Imorgon på klassisk Tipsextra-tid har West Ham rest till Old Trafford för att ta sig an den röda sidan av Manchester. En riktig sexpoängsmatch i kampen om att haka på i topp-4-racet. Frågan är vilka som drar det längsta strået den här gången?

West Ham kommer till spel efter en riktigt svag insats hemma mot Leeds förra veckan dock finns det hopp om att saknade spelare som Soucek och Zouma kan göra välkommen comeback i startelvan. Dessutom har Benrahmas Algeriet åkt ur Afrikansk Mästerskapet redan i gruppspelet så kanske är även han tillgänglig redan imorgon, vilket också skulle vara ett välkommet tillskott till en i övrigt tunn trupp som ännu inte förstärkts under januarifönstret.

Vad Man. United beträffar så finns frågetecken även för deras form. De kommer närmast från en 3-1-seger borta mot Brentford i onsdags. men tappade dessförinnan 2-0 till 2-2 mot Aston Villa. Jadon Sancho missade onsdagens match på grund av familjeskäl och det är ännu oklart om han spelar imorgon, detsamma gäller Lingard, Cavani och Shaw som dras med skador. Wan Bissaka och Pogba tycks båda vara borta från spel på grund av skador.

West Ham har redan ställts mot Man. United två gånger den här säsongen. Det första mötet i september bjöd på en underhållande match där vår gamle bekant Lingard först smällde in matchavgörandet med en drömträff i slutminuterna och vår gamle kapten Mark Noble missade straff (eller ska vi säga att De Gea räddade?) på tilläggstid. En smärtsam förlust som vi skulle få lite upprättelse för då Lanzini gjorde matchens enda mål när vi möttes i ligacupen någon vecka senare.

Det här känns på förhand som en helt öppen match. Det här är inte en så stark upplaga av Man. United som vi sett förr, även om det finns hög kvalitet i laget, samtidigt som det finns vissa frågetecken kring West Hams form, å andra sidan har vi Bowen som varit glödhet på slutet. 

Inför matchen är Hammers två poäng före med en match mer spelad så det går inte att förneka att den här matchen kan bli ett vägskäl för ligasäsongen: vid vinst så är vi bra med i jakten på Champions League medan en förlust skulle innebära andra raka nederlaget och mycket tappad mark. 

Det minsta jag anser att vi kan begära är att vi kommer ut ordentligt den här gången och inte står på hälarna och låter matchen gå oss förbi medan vi står kvar på perrongen. Förlorar vi ska vi göra det för att vi möter ett bättre lag eller för att de berömda marginalerna är emot, inte för att vi inte gett oss själva chansen. Det tror jag vi kan räkna med och vi ska visa Red Devils att det här ska bli tufft och att de kommer få kämpa mot tunga hammarslag!

Come On You Irons!

JesperJesperWHU2022-01-21 14:19:42
Author

Fler artiklar om West Ham