Lagbanner
Inför: West Ham-Alkmaar

Inför: West Ham-Alkmaar

Kontraktet är så gott som säkrat och blickarna vänds nu helt och hållet mot Europa. En uppåtgående trend och en tung trepoängare senast för att man såklart drömmer sig iväg. Är det här vårt år?

Efter segern senast mot Manchester United är West Ham nu sju poäng ovanför nedflyttningsstrecket med tre omgångar kvar. Det innebär att vi kan sänka axlarna i ligan och helt och hållet fokusera på att vinna Conference League.

I semifinalen väntar AZ Alkmaar, som är ett klart snäpp upp från våra tidigare motståndare i det här slutspelet.
Alkmaar ligger på fjärde plats i den holländska ligan och kommer allra senast från en vunnen poäng borta mot Ajax. I laget återfinns två svenskar. Den kanske för allmänheten lite mindre kända Mayckel Lahdo, som anslöt under förra sommaren från Bajen. Men där finns också en av våra största stjärnskott Jesper Karlsson. Det verkar dock som att vi slipper ta i tu med honom, då det mest troligen är så att han inte kommer till spel på grund av skada.

I West Ham återfinns Scamacca och Coufal fortfarande på skadelistan och blir definitivt borta under den här matchen, medans Kurt Zouma har gjort rejäla framsteg på sin vristskada som han åkte på mot Crystal Palace, och tränade under gårdagen med laget. Huruvida han är hel nog för att spela i torsdagens möte återstår att se. 

West Ham går in till det här dubbelmötet som knappa favoriter. Jag trot och hoppas att West Ham löser ett bra resultat ikväll och att vi efter den här oerhört långa och tunga säsongen åtminstone får njuta av en europafinal. Låt oss inte upprepa förra säsongens miss där vi hade chansen att åstadkomma något stort. Låt oss ta det här i mål nu. Låt oss ta en Europatitel. 

Kasper Ljungström2023-05-11 10:51:00
Author

Fler artiklar om West Ham