Lagbanner
London Stadium, 2022-10-24 21:00

West Ham - Bournemouth
2 - 0

Inför: West Ham-Bournemouth

Inför: West Ham-Bournemouth

Efter en, åtminstone rent poängmässigt, svag period är det nu dags att inleda en ny vecka och en ny jakt på tre poäng. Under måndagskvällen gästar nykomlingen Bournemouth London Stadium och trots att ”The Cherries” har inlett säsongen bättre än vad vi gjort så står West Ham ändå som ganska rejäla favoriter.

Mot Southampton blev vi mer eller mindre bortdömda från alla tre poäng och mot Liverpool senast ville bollen helt enkelt inte in trots straff och en i övrigt ganska bra insats. Det gör helt plötsligt att pressen på The Hammers har vuxit och tre poäng mot Bournemouth känns väldigt viktigt för att avståndet upp till europaplatserna inte ska bli alldeles för stort.

I och med att insatserna, trots poängtappen senaste två matcherna, ändå har sett bra ut i sin helhet så går nog många in med förväntningarna att det här är en match som West Ham ska vinna. Och jag håller med. Även om Bournemouth har tagit sina poäng och kanske inlett aningen bättre än många hade förväntat sig så är det i grund och botten ett sämre lag än vad West Ham är. Trots det får man absolut inte underskatta ”The Cherries” och matchen måste tas på stort allvar.

Trots europaspelet kommande torsdag mot Silkeborg så tror jag att vi kan förvänta oss en mycket stark elva med bland andra Scamacca och Bowen från start. Men på skadelistan finns det många som är precis på vippen till att vara tillbaka till matchform nu så precis vilka som startar är ännu lite oklart. Paqueta hintade tidigare under veckan på sociala medier att troligtvis är tillbaka tidigare än förväntat och trovärdiga rapporter gör gällande att han till och med redan kan finnas med redan under måndagskvällen. Även Maxwel Cornet och Craig Dawson har återhämtat sig på ett bra sätt och på presskonferensen sa Moyes att han är hoppfull till att båda ska kunna vara inblandade. Men i slutändan handlar det om hur stora risker David Moyes är villig att ta. Personligen hoppas jag på att samtliga finns med på bänken snarare än i startelvan. Även Nayef Aguerd börjar närma sig, men han har fortsatt en bit kvar innan han blir aktuell för Premier League-fotboll.

Jag hoppas att vi ställer upp med ett tremannamittfält, som mot Liverpool, bestående av Downes, Rice och Soucek. I mitt tycke fungerade det mycket bra och det känns som en bra lösning när Paqueta inte finns där. Jag hoppas också på att vi går ner på en fyrbackslinje och ger Benrahma chansen istället för den femte försvararen. Något i stil med en 4-3-3.  Tyvärr blev det synligt att Scamacca framför allt kanske blev lidande av att inte ha en kreativ mittfältare bakom sig, men samtidigt möter vi nu Bournemouth och inte Liverpool. Det kommer förhoppningsvis göra att mittfältarna får mer yta att operera på offensivt.

Det behövs tre poäng här, och jag tror att vi grejar det. 2-0 till oss med dubbla kassar av Scamacca!
 

Kasper Ljungström2022-10-23 18:09:23
Author

Fler artiklar om West Ham