Lagbanner
London Stadium, 2021-08-28 16:00

West Ham - Crystal Palace

Inför West Ham-Crystal Palace

Inför West Ham-Crystal Palace

På lördag 16:00 möter vi Crystal Palace hemma på London Stadium. Förhoppningsvis kan vi behålla serieledningen in i landslagsuppehållet.

Det blåser minst sagt positiva vindar i West Ham för tillfället. Efter två omgångar toppar vi tabellen, vi har Europa League-spel att se fram emot och dessutom ser det ut att komma ett eller två bra nyförvärv under transferfönstrets slut. Känslan är extremt bra just nu men jag är övertygad om att Moyes ser till att vi endast fokuserar på Crystal Palace nu, för att vi ska få med oss ett bra resultat här innan kommande landslagsuppehåll.

Under förra säsongens hemmamatch mot Crystal Palace hade vi svårt att få hål på dem och vi låg också under i matchen en bit in i andra halvlek. Det krävdes ett drömmål från Sebastien Haller för att utjämna den matchen som slutade 1–1. Returmatchen på Selhurst Park vann vi med 3–2. Mycket har hänt sedan dess, bland annat har Crystal Palace genomfört ett tränarbyte då de tackade av den rutinerade Roy Hodgson för att ersätta honom med en relativt oprövad tränare i Patrick Vieira.

Deras trupp har även förändrats mycket från förra säsongen då många spelare satt med utgående kontrakt och de har fyllt på med nya spelare som Joachim Andersen från Fulham samt Marc Guehi och Conor Gallagher från Chelsea. Inledningsvis har resultaten inte nått upp till förväntningarna efter en förlust borta mot Chelsea och oavgjort hemma mot Brentford. Vi kan säkerligen räkna med ett Crystal Palace hungrigt på poäng och de kommer nog vara svårspelade, som de oftast är.

För West Hams del kan vi inte önska oss en bättre start på säsongen, både resultat- och spelmässigt. I två enastående segrar tycker jag att vi ser ut att spela med ännu större självförtroende än tidigare, i synnerhet i offensiven. Benrahma har krigat till sig en större roll i laget och har fungerat utmärkt med Bowen och Fornals vid sin sida. Antonio ser också bättre ut än någonsin och ingen ser ut att kunna stoppa honom för tillfället.

Taktiskt sett tycker jag det verkar som att vi har satt en högre och mer homogen press än tidigare, vilket resulterat i bollvinster högre upp i plan. Dessutom har offensiven gynnats av att vi är mer beslutsamma med bollen nu. Passningarna och inläggen slås snabbare än tidigare vilket skapat problem för motståndarnas försvar när de ska organisera sig. Kan vi fortsätta att spela på detta sätt och vara förskonade från skador kan det bära långt även denna säsong.

Startelvan (4-2-3-1) kommer vara oförändrad om inget oförutsett inträffar.

Fabianski; Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Benrahma, Fornals; Antonio.   

COYI!
 

Anton Eklundantoneken@hotmail.com2021-08-26 15:03:34
Author

Fler artiklar om West Ham