Lagbanner
London Stadium, 2021-10-21 21:00

West Ham - RC Genk

Inför West Ham-Genk

Inför West Ham-Genk

En ny hemmamatch stundar i Europa League och belgiska Genk står för motståndet. Ett Genk som är något krisstämplat just nu.

West Ham studsade tillbaka bra efter landslagsuppehållet med en skön seger borta mot Everton. Det kan klassas som en riktigt solid insats och Fabianski hade inte särskilt mycket att göra. Avvikelser i truppen var att Coufal och Fredericks saknades på grund av skador och Ben Johnson tog högerbackspositionen och gjorde en bra insats. Det är mest troligt att han får chansen på nytt den här matchen, i övrigt ser vi förmodligen liknande spelarmaterial som i tidigare cupmatcher. Vi har skapat oss ett försprång som tillåter oss att rotera bra, möjligtvis med undantag för Rice som alltid bör spela, speciellt i den form han befinner sig i just nu. Masuaku är en spelare som är bra att få igång igen men förmodligen spelar Cresswell vidare på vänsterbacken. Elvan kommer vara ganska svår att förutspå denna gång och denna är högst spekulativ:

                     Areola
Johnson Dawson Diop Cresswell
              Rice         Soucek
     Yarmo    Lanzini    Vlasic
                    Antonio   

Genk har skrapat ihop tre poäng på de inledande två matcherna i EL och ligger trea i gruppen. Senast förlorade de hemma mot Dinamo Zagreb med 0–3. Under förra säsongen vann de inhemska cupen och gjorde bra ifrån sig i ligaspelet och när de lyckades behålla stora delar av laget till denna säsong trodde man att de skulle bygga vidare på framgången. Förutom plumpen mot Zagreb har resultaten varit svaga och man har förlorat fyra matcher på de fem senaste. Säsongen är fortfarande ung men det har sett svajigt ut resultatmässigt, i alla fall på senare tid. En spelare att hålla koll på är deras forward Onuacho som värderats högt av klubben.

Gör vi jobbet här tror jag på tre nya poäng men motståndet ska inte underskattas trots deras sämre form.

COYI!
 

Anton Eklundantoneken@hotmail.com2021-10-20 17:36:31
Author

Fler artiklar om West Ham