Lagbanner
London Stadium, 2023-12-23 13:30

West Ham - Manchester U
2 - 0

Inför West Ham-Manchester United: Läskigt och svårtytt motstånd

Inför West Ham-Manchester United: Läskigt och svårtytt motstånd

Dan före dan toppas inte bara av uppesittarkväll och traditionsenligt trav. I år får vi även ynnesten att avnjuta Premier League-fotboll när Manchester United gästar. Förhoppningsvis studsar vi tillbaka, men kan man historien om hur det brukar sluta när dessa lagen möts, så luktar det snarare åt ännu ett hjärtekross.

Ilskan efter den bortkastade ligacupförlusten mot Liverpool börjar lägga sig, och det är dags att vi blickar framåt. För redan under lördagen, dan före dan, så gästas vi av Manchester United. 

Vi väntas ställa upp med en ganska ordinarie trupp. Det har under veckan framkommit att sjukdomen är tillbaka på Rush Green och att flera spelare ska ha insjuknat igen. Men när David Moyes intog presspodiet under fredagen så meddelade han de enda spelarna som drabbats är Aaron Cresswell och Nayef Aguerd. den förstnämnde har drabbats hårdast, och kommer med stor sannolikhet därmed inte finnas med i truppen, medan Aguerd verkar vara på bättringsvägen. Antonio är fortsatt skadad. 

Det är ingen hemlighet att det stormar hos lördagens bortalag. Uttåg ur Champions League, en väldigt ifrågasatt ägare och flera spelare som inte alls är på den nivå de ska vara. Dessutom har lagen fortsatt inte vunnit mot ett topp åtta-lag i Premier League den här säsongen. Men det ska trots allt sägas att man på något sätt fick med sig en poäng från Anfield senast. 

Att möta Manchester United när klubben befinner ett sånt här läge kan ses på två olika sätt. Antingen, så ser man det som ett bra tillfälle att försöka fälla en jätte. Eller, så ser man det som mig. Att det är ett mardrömsläge att ställas emot Manchester United.

Historien har upprepat sig vid flera tillfällen när vi ställts emot ”The Red Devils”. 

Vi har ofta stått för en bra insats, men så har det avgörande baklängesmålet kommit i slutminuterna av matchen. Senast vi mötte United så vann vi visserligen, men vid tre av de senaste fem tillfällena har de avgjort efter den 89:e minuten. 

Jag får alltid riktigt dåliga vibbar när det är United som väntar. För det scenariot känns alltid som det mest troliga. 

Men, samtidigt lär det finnas både press och hunger till att studsa tillbaka efter insatsen på Anfield. Det är en mycket svårtydd match på förhand, men jag hoppas att det sistnämnda argumenten är det som gör att vi kan fira jul med mungiporna uppåt, snarare än nedåt. 

COYI! 

Kasper Ljungström2023-12-22 17:46:00
Author

Fler artiklar om West Ham