Lagbanner
Inför West Ham-Newcastle: Räcker tre poäng här?

Inför West Ham-Newcastle: Räcker tre poäng här?

Tre fullständigt vitala poäng mot Southampton i helgen. Kan en skrälltrea mot Newcastle räcka för ett räddat kontrakt? Omöjligt är det då inte.

För West Ham är det elva omgångar kvar på säsongen. För övriga konkurrenter är det nio. Efter helgens trea mot Southampton har vi återigen simmat upp till vattenytan och kan ta några livsviktiga, men oerhört snabba andetag. Men frågan är om inte en trea mot Newcastle är livbåten som räddar oss från att drunkna helt och hållet.

Inte matematiskt, nej. Så naiv är jag inte. Men med tre poängs marginal ned till strecket och en match mindre spelad för att sedan fortsätta på ”naturlig” kurs och ta de poängen vi förväntas ta i dagsläget, med någon missräkning, kan räcka. Jag tror att det gör det.

Så, hur stora är chanserna att det i realiteten att vi slår Newcastle under onsdagen då? Inte massiva direkt. Det är dem inte mot något lag i Premier League den här säsongen. Med det sagt är de inte mikroskopiska heller. West Ham har visat den här säsongen att på hemmaplan lyfter vi åtminstone ett hack. Och senast mot Newcastle, på tuffa S:t James Park, var vi det första laget på åtta omgångar som fick hål på ”The Magpies” överhuvudtaget och kunde mycket väl kommit därifrån med mer än en poäng. Vi har inte visat speciellt mycket den här säsongen, men att vi kan rå på Newcastle är en av de få saker vi visat.

Skadeläget i West Ham då? Samtliga spelare är tillgängliga. Utom Gianluca Scamacca. Preliminärt är han borta två veckor till på grund av hans knä, men det ryktas om att det eventuellt ska behövas operation för att få ordning på hans knä. Det går verkligen inte att få något som helst grepp på Gianluca Scamacca. Har han underpresterat? Har han fått chansen tillräckligt? Är det konstigt att han underpresterar när Moyes sällan spelar honom, och när han väl gör det får han sällan hela matchen? Vi har inte fått se vem vi har värvat. Om det är David Moyes, skadornas eller hans eget fel går det inte att svara på. Oavsett så saknas han mot Newcastle.

Jag hoppas att vi kan ro på årets succélag Newcastle även på hemmaplan. För att ge truppen självtroende, lugn, styrka, inspiration men framför allt nytt syre.
 

Kasper Ljungström2023-04-05 00:47:15
Author

Fler artiklar om West Ham