Lagbanner
Inför: West Ham United- Tottenham Hotspurs

Inför: West Ham United- Tottenham Hotspurs

West Ham går in i Premier Leauges femte omgång med vind i segel. De tre poängen laget kammade hem på Villa Park under helgen sitter fortfarande i. Nya utmaningar näst på tur då West Hams första London derby vankas på London Stadium, när Tottenham beger sig österut. 

Det var minst sagt en skön vinst senast mot Aston Villa. Spelat var inte bländade och en neutral åskådare hade nog betraktat matchen som relativt dålig i kvalitet. Men West Ham gjorde jobbet tog tog med sig samtliga poäng hem till London, äntligen. 

Förutom tre poäng under föregående helg så bjöd även West Ham på att presentera nyförvärvet från Lyon, Lucas Paquetà. I skrivande stund är dock Paquetà ej tillgänglig för spel, dels pågrund av att han inte har hunnit träna och träffa laget än. Men enligt Moyes ska inte allt pappersarbete gällande hans visa vara klart ännu. Förhoppningsvis ser vi honom i action till helgen borta mot Chelsea

Presskonferansen Moyes hade under dagen inför Tottenham bjöd inte på speciellt mycket matnyttigt. Det tuffa spelschemat i och med Europa spel kom upp på tapeten likt föregående år. Det som däremot skiljer sig från förra året enligt Moyes är att han ser en större bred i truppen i år. Moyes beskriver att han nu känner att han kan ställa upp ett slagkraftigt lag och samtidigt vila de allra största namnen. 
Moyes gjorde inga större yttranden om statusen i laget. Ben Johnson fick en känning i sin hamstring tidigt i matchen mot Aston Villa. Coufal som har fått lämna plats och Johnson blev inbytt och kommer antagligen att starta mot Tottenham. Nyförvärvet Emerson gjorde sin debut senast mot Villa och fick absolut godkänt. 

West Ham United XI

Fabianski
Kehrer- Zouma- Cresswell
Coufal- Soucek-Rice-Emerson
Bowen-Fornals
Antonio

Jag utgår ifrån att Moyes ställer upp backlinjen likt han gjorde sist med totalt fem försvarare men att Coufal/Emerson går som mer offensiva wingbacks. Jag tror inte på någon större lagändring förutom att jag tror att Antonio startar matchen istället för Scamacca. Sett på de andra spelade matcherna är min personliga åsikt att Bowen ska starta på bänken och istället ge utrymme för Benrahma. Bowen har haft en svår öppning på säsongen. 

Tottenham har tillskillnad från West Ham sparkat igång sin säsong bra. Hittills är laget obesegrade och den enda matchen där man inte fått med sig samtliga poäng var i andra omgången då man mötte Chelsea på Stamford Bridge. Firma Kulusevski, Kan och Son är som alltid de vassa spelarna framåt i banan och är det absolut tuffaste hotet som Tottenham har. Stänger West Ham ner ytorna för dessa spelare så ökar chansen till vinst. 

Come On You Irons!

Eric2022-08-30 19:25:30
Author

Fler artiklar om West Ham