Lagbanner
Inför West Ham-WBA

Inför West Ham-WBA

Match i FA-Cupens fjärde omgång väntar i morgon för West Ham när vår forna manager Slaven Bilic kommer på besök med sitt WBA.

Det är ett mycket hårt skadedrabbat West Ham som ska möta uppflyttningsjagande WBA i morgon. Inför årets FA-Cup så sa man i West Ham att man ska satsa på cupen i år. Det känns dock mycket tveksamt om det verkligen blir fallet. West Ham är indragna i en hård bottenfight om att klara sig kvar. Lägg sedan till en massa skador på nyckelspelare så jag tror det blir ett reserv uppställning i morgon. Fast det är ju svårt att ens sätälla upp med elva i morgon så det kan nog bli en del startspelare också från start.

Tror inte att WBA heller är 100% inställda till cupen eftersom de kämpar om att ta sig upp till Premier League igen.

David Moyes berättade i dagens presskonferens att det blev tre spelare skadade i onsdags mot Leicester. Arthur Masuaku, Robert Snodgrass och Angelo Ogbonna dras alla med skador och kommer förmodligen inte till spel. Michail Antonio är också tveksam eftersom han nyss kommit tillbaka från skada och inte uppnått 100% fitness än. Lägg till de sju spelarna, Felipe Anderson, Lukasz Fabianski, Jack Wilshere, Xande Silva, Ben Johnson, Andriy Yarmolenko och Ryan Fredericks som alla är skadade sedan tidigare så är det tunnt i spelarväg för West Ham.

Tror att det kan bli en eller två debutanter i morgon i någon av de unga spelare som suttit på bänken den senaste tiden. En spelare som nästan varit borta i två år med skada kan tänkas göra comeback i morgon, knappast från start dock. Winston Reid som skadade sitt ena knä svårt i mars 2018 har funnits med på bänken ett par gånger under senaste tiden så det kan nog tänkas att han får en del minuter.

En spelare som jag förväntar mig att se är Albian Ajeti. Kanske redan från start? Jag förväntar mig också att han steppar upp en hel del för han har inte visat mycket de få gånger han spelat. Dags att måla nu i morgon.

En spelare jag skulle vilja låta vila i morgon är Pablo Zabaleta. Vem vi dock kan ersätta honom med har jag ingen aning om så förmodligen spelar vår ende högerback i morgon.

Bilic i WBA tror jag kommer vila en del spelare. Matheus Pereira är avstängd. Våran Grady Diangana som är utlånad till WBA får inte spela men han är också tyvärr skadad. Han kommer för övrigt bli kvar i WBA säsongen ut. Vi hade behövt en frisk Diangana i West Ham. Bilic säger själv om matchen att det vore suveränt att gå vidare i cupen men att han prioriterar mötet mot Cardiff på tisdag, något han inte skäms över. West Ham har också match till veckan. En av säsongens lättaste matcher hemma mot Liverpool, host, host, jag svalde visst fel här.

Matchen i morgon är det tionde mötet mellan klubbarna i FA-Cupen. WBA vann det senaste 2015.

Vilka spelare ställer Moyes upp med? Väldigt svårt att sia om. Men jag gissar på följande startelva: Darren Randolph, Pablo Zabaleta, Fabian Balbuena, Issa Diop, Aaron Cresswell. Declan Rice, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Pablo Fornals, Albian Ajeti, Sebastien Haller. Bänkspelare blir, David Martin, Mark Noble, Winston Reid, Goncalo Cardosa, Bernardo Rosa, Jeremy Ngakia, Anthony Scully.

Hoppas vi kan vinna. Alla vinster är viktiga i nuläget för oss. Hoppas också att vi verkligen inte åker på fler skador. COYI!

Matchen visas på Eurosport Player kl. 16:00 i morgon.

Arne Söderlund2020-01-24 19:46:17
Author

Fler artiklar om West Ham