Lagbanner
Emirates Stadium, 2021-12-15 21:00

Arsenal - West Ham

Införrapport: Arsenal–West Ham

Införrapport: Arsenal–West Ham

Imorgon nalkas ännu ett Londonderby, denna gången beger vi oss mot den norra delen och Arsenal. Ett Arsenal som har vänt sin initialt dåliga form till sin allmänt hederliga goda form.


Imorgon nalkas  ännu ett Londonderby, denna gången beger vi oss mot den norra delen och Arsenal. Ett Arsenal som har vänt sin initialt dåliga form till sin allmänt hederliga goda form. West Ham kommer senast från en svårspelad mot Burnley som slutade mållös och händelsefattig. Frågetecknet kring skadeläget på Cresswell återstår vilket kan resultera i att tre av fyra ordinarie backar ännu en gång saknas. David Moyes har ännu inte gjort något officiellt uttalande kring Cresswelles möjlighet till spel men vi hoppas på att han finns tillgänglig, trots Arthur Masuakus fina form det senaste. Startelvan förväntas se ut på följande vis:

Fabianski
Coufal, Dawson, Diop, Masuaku (Cresswell)
Rice, Soucek
Bowen, Lanzini, Fornals,
Antonio.
 
Anmärkningsvärt inför matchen är Arsenals interna problem som inneburit att lagkaptenen, Pierre-Emerick Aubameyang, fråntagits sin bindel på grund av att han bland annat inte återvänt i tid efter en utlandsresa. Officiellt pratas det om “Lack of discipline”. En fördel som West Ham förväntas utnyttja. Ett extra öga bör dock hållas på den norska talangen Martin Ødegaard som nätat i Arsenals senaste tre matcher och är i en sprudlande form.
De sorgliga nyheterna om Isla Caton, en ung West Ham anhängare vars cancer åter blivit extremt svår, har cirkulerat på sociala medier. Folk i klubben har uttalat sig om de hemska nyheterna och jag är stensäker på att spelarna kommer finna en extra glöd för att vinna matchen och ta hem tre poäng till östra London i Islas ära. 

Avslutningsvis bör det sägas att matchen kommer bli tuff på Emirates. Efter West Hams stordåd hemma mot Londons blåa klubb finns garanterat en vilja hos Arsenal att visa vilken färg som ska prägla huvudstaden. Däremot är nog viljan hos “The Cockney Boys” att återigen bevisa att London är Claret & Blue minst lika stor vilket kommer resultera i en spännande, tuff och händelserik match. 

Up the Hammers!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2021-12-14 20:08:22
Author

Fler artiklar om West Ham