Lagbanner
Vitality Stadium, 2023-08-12 16:00

Bournemouth - West Ham
1 - 1

Införrapport: Bournemouth–West Ham
The Champions of Europe tar sig an Bournemouth i säsongspremiären.

Införrapport: Bournemouth–West Ham

Dagarna mellan den euforiska natten i Prag och morgondagens drabbning skulle vara starten på något nytt. Starten på ett West Ham som skulle värva smarta, unga och spännande tillgångar. Istället står vi här. Dagen före premiären, med lägst optimism av alla fans i Premier League.

Enligt rapporter från England har West Hams fans lägst andel optimism av alla lag. Knappt 8% känner sig optimistiska inför säsongen. Detta efter att ha vunnit en europeisk titel och säkrat Europaspel för tredje säsongen i rad. Vi kan sammanfatta det som The West Ham Way, eller som en bristning mellan operativa delar av ledningen. Detta händer inte någon annanstans, känns det som, men nu är vi där vi är, och lite pirr inför säsongen känner man allt. 

Mexikanaren Alvarez in som ersättare till ex-kaptenen Rice är den enda klara övergången till West Ham i sommar. Fler spelare står vid dörrkarmen, men ingenting är klart i nuläget. Vi kan alltså förvänta oss en snarlik elva från den som vann cupen i Prag, utan en särskild kapten. Rykten över sommaren säger att Moyes ska gå tillbaka till en fembackslinje, och konvertera Bowen till forward. Därav hans stora intresse kring City:s Palmer, som har en spelstil likt en viss Bowen. Många av dessa frågeställningar kommer vi att få svar på den närmsta veckan, en del redan imorgon. 

Vad vi kan förvänta oss av motståndarlaget är mer än vad man kanske tror. En 4–0 seger i fjol på Vitality Stadium fick hela bortaföljet att sjunga: “one more year Declan Rice I pray!”, även om så inte blev fallet, var den segern något att njuta av. Men Bournemouth har börjat bygga om och bygga rätt. Många såg dem som en solklar kandidat till nedflyttning, men kvar är de och i år är det färre som tror att de åker ur. För att ge det hela lite perspektiv, tror samtliga bookmakers att Bournemouth vinner imorgon. Jag är inte lika övertygad utan har en stark tro på den kvalitet som vi fortfarande besitter. Däremot erkänner jag att jag inte tillhör dem 8% optimistiska, snarare den andra skaran…


Laget vi ställer upp med tror jag ser ut som nedan:

                                       Fabianski
                    Kehrer        Zouma        Aguerd
Coufal                                                                           Emerson
                             Downes            Soucek
            Bowen                                                Paqueta
                                         Antonio



Min förhoppning är att Alvarez hoppar in och tar Downes position. Men om jag känner Mr. Moyes rätt kommer inte utfallet bli så. Utan vi får dras med käre Downes i åtminstone en match till.
COME ON YOU IRONS!

TV: Höjdpunkter från West Hams seger mot Tottenham i en träningsmatcher tidigare i sommar

 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-08-11 15:18:00
Author

Fler artiklar om West Ham