Lagbanner
2023-11-25 16:00

Burnley - West Ham
1 - 2

Införrapport: Burnley–West Ham
När Bowen och Antonio är borta får Soucek göra målen!

Införrapport: Burnley–West Ham

Ett mörkt landslagsuppehåll har resulterat i en försvagad trupp. Oddsen är höga, men fotbollen passar oss. De har kunnat förbereda sig inför matchen i veckor, men de ligger sist i ligan. Det känns som att vi har en motsägelsefull match framför oss.

Förbannade landslagsuppehåll… Två segrar inom loppet av fyra dagar kunde ha satt en boll i rullning. Men istället kommer ett landslagsuppehåll emellan och förstör vårt momentum. Bowen hade börjat se mer mogen ut i rollen som nia och Antonio höll på att bli helt frisk från sin skada. Istället ser vi nu båda spelarna skadade, där Antonio fortsatt har problem med sin baksida och kommer, enligt tidiga rapporter, vara borta från spel i månader. Informationen kring Bowens skada har varit knapp. Den enda tillförlitliga informationen vi har tillgång till är att hans knä ska vara fyllt med vätska. Tidsramen kring dessa skador varierar, allt ifrån en match till operation. Vi kan förvänta oss mer information på Moyes presskonferens senare i eftermiddag. 

För två veckor sedan skulle jag sagt att vi har bland årets lättaste ligamatcher framför oss. Men desto närmare matchdag vi kommer desto mer nervös blir jag. Utöver skadorna har vi haft många spelare ute på landslagsuppdrag. Burnley å andra sidan har haft få borta och kunnat förbereda sig bättre inför morgondagen. För att ligga sist i ligan och möta West Ham som ligger på övre halvan, är oddsen förvånansvärt höga. Bookmakers:arna sätter lite över två gånger pengarna på att West Ham ska komma ut som segrare. Detta, trots att hemmalaget bara tagit fyra poäng och förlorat de sex senaste matcherna. 

Om man bara tittar på fotbollsfaktorerna och gör en snabb analys borde den förväntade matchbilden gynna West Ham. Burnley är ett något naivt lag, som gärna står högt och sätter press. Ligga lågt och kontra har varit ett vinnande koncept för Moyes, och det kommer inte som en nyhet att han tycker om dessa typer av matcher. För att sammanfatta mina tankar så skulle jag bli förvånad och nedstämd om vi förlorar. Förbannad om vi kryssar, och lättad om vi vinner. Vill vi fortsätta hålla mark på övre halvan måste vi vinna denna typ av match. 

Om vi går in på vad för typ av elva som kan förväntas spela finns det några frågetecken, där den vänsterfotade britten är det största. Allt hänger på om han kommer till spel eller inte. Kommer han till spel så är resterande tio ganska givna. Om han däremot är skadad finns en problematik, och risken att Ings startar som anfallare blir stor. Jag förväntar mig inte att Bowen är frisk och förutspår nedanstående elva, även om jag inte tycker det är den bästa:

                                                         Areola

Coufal                                Aguerd                   Zouma                   Emerson

                                        Soucek                   Alvarez

                         Kudus                   Prowse                   Paqueta

                                                        Ings

Man kan göra ett case för Benrahma eller Mubama, men om jag känner Mr. Moyes rätt, är det någonstans vid elvan ovan vi kommer att landa. Mot tre poäng!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-11-24 13:11:34
Author

Fler artiklar om West Ham