Lagbanner
Craven Cottage, 2023-04-08 16:00

Fulham - West Ham
0 - 1

Införrapport: Fulham–West Ham
Ångest.

Införrapport: Fulham–West Ham

Välkommen tillbaka vänner. Välkommen tillbaka till ångesten. Den tiden på året som egentligen ska avnjutas med en första sväng på uteserveringen. Eller med årets första ljusa kvällar. Den präglas istället av en bottenstrid där varje match skriker ångest. Återigen, välkommen tillbaka.

Vi är vana nu, men personligen blir jag alltid lika chockad över hur mycket dessa matcher tar på än. Som om det vore jag själv som skulle ut på plan. En av dessa är morgondagens match, för förlorar vi nu, ser det plötsligt otroligt mörkt ut. Vi ställs emot ett till synes hungrig och aggressivt Fulham. Ett Fulham som står utan sin främste målskytt, men som slagit tunga Champions League-utmanande Brighton två gånger om i år. Däremot befinner de sig i en formsvacka och har förlorat sina fem senaste matcher. Men om det står till vår fördel eller nackdel går att diskutera.

Själva kommer vi från en ofantligt tung förlust. Spelarna har nog knappt hunnit landa, och de var knappt 48 timmar sedan  West Ham åkte på stor däng. Fulham har fått längre vila och behöver ta tre poäng för att finnas med i beräkningen om Europa-platser. För oss väntar ett mörkare öde. West Ham måste ta poäng för för att hålla sig över nedflyttningsstrecket, där det bara skiljer två poäng ner till 19:e plats från West Hams 15:e. Hur vi ska vinna matchen kan vi som supportrar tyvärr inte påverka. Utan det beslutet ligger i någon annans händer. Och om vi är nöjda över att det ligger i just hans händer, kan vi nog alla svara i kör på. 

Individuella misstag i backlinjen och hos vår målvakt präglade veckans förlust. Det är sånt som händer i fotboll, och jag tror inte det kommer ske några större förändringar i backlinjen eller på målvaktspositionen. Däremot är högerbackspositionen inte reserverad till Kehrer, utan det är möjligt att Coufal kommer gå in och starta där. Förhoppningsvis får vi se en förändring på mittfältet där Soucek varit bedrövlig. I första halvlek mot Newcastle hade han fem (!) passningsförsök. Hur många blev lyckade? Fyra stycken. För perspektiv hade Rice 22 försök där 21 lyckades. Vår anfallsroll behöver också ses över. Förmodligen kommer Ings starta, men det återstår att se. Med Moyes som ansvarig tror jag att vi startar med detta laget:

                           Fabianski

Coufal            Zouma        Aguerd           Emerson

               Soucek               Rice

Bowen              Paqueta            Benrahma

                          Ings

Min förhoppning hade varit att dra ner Paqueta till Rice position och smälla in Fornals som tia. Han har knappt gjort en enda dålig prestation när han kommit in. Jag hade heller inte klagat på att sätta Paqueta på bänken och ta in Downes. Men nu försöker vi putta ångesten åt sidan och hoppas på tre poäng för lite andrum. 
COME ON YOU IRONS.

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-04-07 18:48:00
Author

Fler artiklar om West Ham