Lagbanner
Anfield, 2022-10-19 20:30

Liverpool - West Ham
1 - 0

Införrapport: Liverpool–West Ham
Vi behöver en "master class" prestation av dig i afton Rice.

Införrapport: Liverpool–West Ham

Efter ett tungt poängtapp borta i Southampton bär det nu mer norrut mot Merseyside och Liverpool, närmare bestämt ökända Anfield. Tyvärr har vi lite mer problem med vår backlinje än vad vi hade hoppats på, något som inte är särskilt välkommet när man ställs mot ett av de bästa lagen i ligan. Men alla lag har sina svackor, och kanske prickar vi in Liverpools svacka ganska bra. Eller? De vann i och för sig mot världens bästa lag i helgen…


Ja, prickar vi rätt med denna matchen eller inte? Som sagt vann Liverpool senast mot Manchester City i en match där City såg tämligen svaga ut framåt, men the Reds starka bakåt. Till vår fördel tappade The Reds ännu en anfallsstjärna i form av portugisen Diogo Jota i helgen, och någon vecka innan det colombianen Luis Diaz. Men Klopp och kompany lär känna lika mycket njutning när de läser vår skadelista… Förhoppningsvis ser vi Dawson eller Zouma starta, men mycket är oklart i nuläget. 

Senast vi åkte till Anfield fick vi stryk med 1–0, en match där vi presterar relativt bra och borde fått bättre utdelning. Men Ballon D’or tvåan Sadio Mané fick en chans och tyvärr missar dem spelarna inte sådant. Hur som helst såg vi bättre dagar när vi mötte dem på hemmaplan och vann med 3–1, ett resultat vi hoppas dagens match närmar sig. 

Men som jag tidigare nämnt har alla lag sina svackor, och det går att lägga upp ett strongt case för att Liverpool befinner sig i en sådan. Helgens resultat mot City chockade fotbollsvärlden, men tittar vi på lagets prestationer dess för innan, ser det inte strålande ut. Bara en vecka innan helgens match mot City avfärdade Klopp påståendet att laget kunde vara med i säsongens titelrace. Såklart tungt för supportrar att höra från sin tränare efter man varit med i tre säsonger. 

För vår egen del handlar det om att hitta det spel vi hade som var så framgångsrikt i början av förra säsongen, samt efter jul säsongen innan dess. Det spel som gjorde att vi slog både Chelsea, Manchester City i deras egna cup och själva Liverpool. En utåt sett “tråkig” taktik, där vi hittar rätt i försvaret och släpper så lite som möjligt. Hur som helst är det dessa matcher vi älskar, när vi kommer underifrån och inte har något har förlorat. Kolla bara hur det gick i fjol eller säsongen dess för innan i dessa matcher. 

Förhoppningsvis fixar Moyes fram en fin elva som gör det så jobbigt för Liverpool som möjligt. En fem- (tre)backslinje känns som troligast, där Bowen, Paqueta och Scamacca får dunka in några baljor på kontringar. Jag tror vi startar med följande elva, med reservation för förändringar i backlinjen.

                           Fabianski
Coufal Johnson Kehrer Cresswell Fornals (
Emerson)
                       Rice       Soucek
          Bowen                          Paqueta
                          Scamacca

COME ON YOU IRONS!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-10-19 07:57:00
Author

Fler artiklar om West Ham