Lagbanner
Parc Olympique Lyonnais, 2022-04-14 21:00

Lyon - West Ham

Införrapport: Lyon–West Ham
Nu åker vi West Ham.

Införrapport: Lyon–West Ham

Nu eller aldrig var det någon som sa. Visst finns det något i det, för det är verkligen nu det gäller. Grabbarna i claret&blue landar i skrivande stund på Lyon-Saint Exupéry Airport medan vi supportrar börjar landa i känslosjön av nervositet. För nu gäller det West Ham. Nu. Gäller. Det.


Senast kommer vi från en bedrövlig insats i Brentford där vi blev totalt utspelade och såg helt osäkra ut. Jag vill hoppas att det tydde på att laget hade sina huvuden någon annanstans och fokuset på en annan plats, på Parc Olympique Lyonnais. Det värsta med förlusten kanske ändå inte var poängtappet, utan att den andra halvan av vårt bästa mittbackspar vandrade av med en skada. Det är bekräftat av klubben att den drabbade, Kurt Zouma, inte kommer att medverka i vårt viktiga andramöte i Frankrike. Dessutom får inte frisparksskytten och hörnläggaren Cresswell inte medverka i och med hans röda kort på hemmaplan. Det är bara till att konstatera att tre av våra fyra ordinarie backar (Ogbonna även långtidsskadad) inte kommer till spel i detta kanske viktigaste mötet på drygt 40 år. 

Men vi är inte dem enda med skadebekymmer. Lyons målvakt Lopez, tillsammans med mittfältskuggarna Ndombele och Aouar, vandrade av planen med skadekänningar i söndagens möte mot Strasbourg. Lopez kommer förmodligen inte till spel medan skadorna på mittfältarna är oklara och återstår att se. 

Det har cirkulerat mycket spekulationer kring hur vi ska ställa upp och det verkar som att supportrarna inte är helt ense. Som tur är ligger inte beslutan i våra händer, men vi hoppas fortfarande att Super David Moyes knows exactly what we need. Ska Masuaku hoppa in och byta Cresswell rakt av? Ska Johnson gå spela till vänster och Coufal till höger? Ska Diop hoppa in istället för Zouma eller ska Moyes kasta tärningen och låta Rice spela på sin ursprungliga position som mittback? Nåväl, svaren går inte att få förrän morgondagen, men jag tror att vi startar på detta viset:

Areola
Coufal Dawson Diop Johnson
Rice Soucek
Bowen Lanzini Fornals
Antonio


Nyckeln för att ta hem den här matchen är att spela på det viset vi är bäst på. På det sättet som har gjort att vi vunnit matcher mot Liverpool eller Chelsea och Manchester City. Vi måste vara trygga och lita på att vårt försvarsspel fungerar, för det gör det. Med en gnutta önsketänkande i det undermedvetna så tror jag att vi är bättre på bortaplan i denna typer av matcher då vi möter spelskickliga fransmän och sydamerikaner. Vi behöver inte gå ut med pressen att leda matchen på samma sätt som på hemmaplan samtidigt som Lyon fansen inte har något annat att vara glada över utom Europa League. De är en klubb som har presterat dåligt i ligan och förlorat två av de tre senaste hemmamatcherna. Nu åker vi Hammers. 

Tips: Stensäkert.
 1–1, straffar, Noble inbytt, framgår med gott exempel när han dunkar in den första och vi går till semifinal.

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-04-13 18:19:59
Author

Fler artiklar om West Ham