Lagbanner
London Stadium, 2022-11-06 15:00

West Ham - Crystal Palace
1 - 2

Införrapport: West Ham–Crystal Palace
Nu är det bara bollen som ska in i nätet. Annars ser det ganska bra ut, tänker Moyes.

Införrapport: West Ham–Crystal Palace

I eftermiddag välkomnar vi södra Londons representation till London Stadium inför ligans näst sista omgång innan VM-uppehållet. Patrick Vieras Crystal Palace har imponerat och på flera vis överraskat under årets upplaga av Premier League, men haft lite otur med poängskörden. En visa vi tydligt känner igen från vårt egna kära lag. Därmed kan detta bli en match vars poäng spelar stor roll när vi sedan blickar bakåt över den gångna säsongen.

Crystal Palace lyckades ta med sig ett poäng från Anfield tidigare denna säsongen, och ledde mot Manchester City med 0–2 på Eastlands i halvtid. Resultat som visar det fina bygge Viera satt ihop. Med spelare såsom den livsfarliga yttern Zaha och fina spelfördelaren Eze, bör West Ham ständigt befinna sig på tårna. Men Crystal Palace vet på långa vägar att detta inte är en match de bara åker och vinner… 

Efter att vara det enda laget i historien som gått rent genom Conference League gruppspelet, utan att lägga stor vikt i att detta är den andra upplagan av cupen, är nog Moyes killar dessutom sugna på revansch efter den tunga förlusten på Old Trafford. Det viktigaste korten har fått mer vila i och med att de inte följde med till Bukarest för sista gruppspelsmatchen, vilket förhoppningsvis ger oss en fördel som vi tidigare inte haft. Ryktet säger också att vår brasse Paqueta ska vara tillbaka och redo för spel, detta återstår att se. 

Vår startelva börjar sakta men säkert bli mer given för varje vecka som går. Våra högerbackar, Johnson och Coufal, är båda ur form och istället är det Kehrer som gått ut och skött rollen exemplariskt. Förutom när Rashford hoppade över honom och gjorde 1–0 till Man. United. Cresswell på andra kanten har gjort en väldigt bra inledning av säsongen. Faktum är att det till och med börjar florera rykten om att han kan sitta på ett plan till Qatar om en vecka tack vare Southgates brist på vänsterbackar. Downes, som tagit för sig bra, i synnerhet mot FCSB, lär inleda matchen på bänken till förmån av Paqueta. Benrahma som spelar sin bästa fotboll på länge lär starta tillsammans med Bowen och Scamacca. 

Om detta är tillräckligt för att vinna mot Crystal Palace återstår naturligtvis och se, men jag har en känsla av att det borde börja klicka för oss nu. Vi har haft det så svårt att få bollen i mål, men spelet har sett bra ut och chanserna har funnit där. Det är bara det sista lilla, och förhoppningsvis är det idag det vänder. Dags att måla London i Claret & Blue.
Förväntad startelva: 

                     Fabianski

Kehrer      Zouma     Dawson     Cresswell

                 Rice          Soucek
      
   Bowen         Paqueta        Benrahma

                      Scamacca


Stensäkert tips: 3–1 Scamacca ett, Bowen ett och Dawson ett.

COME ON YOU IRONS!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-11-06 10:45:51
Author

Fler artiklar om West Ham