Lagbanner
London Stadium, 2023-12-17 15:00

West Ham - Wolves
3 - 0

Införrapport: West Ham–Wolves
Bowen spelade inte 90 i veckan utan är pigg inför mötet mot Wolves.

Införrapport: West Ham–Wolves

Europa delvis avklarat. Nu tillbaka till det eviga decemberschemat i Premier League. Söndagens motståndare är Wolverhampton Wanderers, och den gamla bekantskapen i Craig Dawson kommer tillbaka till London Stadium. Vi kan förvänta oss en tuff kamp mot ett lag som inte släpper in mål i onödan.


Gruppsegrare i Europa för tredje säsongen i rad är efter veckans match ett faktum. Men känslorna som cirkulerar bland fansen speglar inte denna sanning. Man kan ställa sig frågande till detta, eller inte, men hur som helst är det som jag brukar skriva: det är siffrorna man räknar. Och dagens siffror, sett till både den senaste formen och den totala poängskörden, är långt ifrån dålig. Snarare tvärtom. De som ser Moyes som fel man för jobbet kunde inte annat än njuta i torsdags, när vi både vann och spelade trevlig fotboll. Men för att vinna mot ett oförutsägbart Wolves ska det inte spelas trevlig fotboll. Det säger i alla fall säsongens föregående resultat. Och de som förväntar sig majoritet av bollinnehav kan redan nu ställa sig in på att detta inte kommer att ske. 

Wolves har nämligen haft ett gäng fina resultat, såsom segrarna mot Spurs och Man. City. Eller krysset mot dåvarande formstarka Newcastle samt Aston Villa. Å andra sidan har inte  laget producerat resultat av samma kaliber på den senaste tiden. Min bild är att mycket ligger i skadan på den poängstarka portugisen Pedro Neto. Han låg bakom otroligt mycket i början av säsongen tillsammans med koreanen Hee-chan. På senare tid har istället brassen Cunha tagit ett steg fram och varit tongivande för West Midlands laget. 

Det går rykten om att Antonio kan vara tillgänglig imorgon. Om så är fallet återstår att se, men hur som helst kan vi inte förvänta oss en start av nian. Dels på grund av hur konceptet med Kudus/Bowen längst fram har fungerat väl, samt att ett inhopp mer följer Moyes sätt att spela. I övrigt är Areola tillbaka i truppen och skadefri. Vem av våra målvakter som Moyes väljer beror på hur fransmannen känner sig. Han har offentligt instiftat att Areola är förstemålvakt, medan Fabianski gjorde en väl utförd match i veckan. Å andra sidan släppte polacken in fem bollar förra helgen… 

Utöver målvaktspositionen finns inga större frågetecken, och laget skriver sig självt. Jag tror vi ställer upp med följande elva:

                     Areola
Coufal   Zouma   Aguerd   Emerson
             Prowse   Alvarez
Bowen     Soucek   Paqueta
                 Kudus

Tre poäng hade suttit otroligt fint efter föregående omgångs resultat. 
Come On You Irons

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-12-16 13:33:11
Author

Fler artiklar om West Ham